Sunday, 28 Feb 2021
Advertisement
CINENEWS ΣΙΝΕΜΑ

«Star Wars:The Last Jedi»: Μία mini-ανάλυση του πρώτου teaser

Το teaser για την πολυαναμενόμενη ταινία “The Last Jedi” κυκλοφόρησε και εμείς το είδαμε πολλές φορές με σκοπό να κατανοήσουμε και την πιο μικρή λεπτομέρεια που μας χάρισε ο Rian Johnson. Θα κάνουμε λοιπόν μία ανάλυση των πιο σημαντικών σημείων του teaser. Η αλήθεια είναι ότι δημιούργησε πολλές απορίες και ελπίζουμε πως με τη δημοσίευση του πρώτου trailer θα καταφέρουμε να κατανοήσουμε καλύτερα το τι θα δούμε στην ταινία. Το μόνο σίγουρο είναι πως το αποτέλεσμα θα είναι άκρως ικανοποιητικό!

Στην αρχή βλέπουμε την Ray ακριβώς εκεί που την αφήσαμε στο τέλος του “The Force Awakens“, να εκπαιδεύεται από τον Luke, με την φωνή του δεύτερου να ακούγεται: «Breathe… just breathe. Now reach out. What do you see?». Με την σειρά της, η Ray απαντάει τι ακριβώς βλέπει. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι εδώ είναι το τι ακριβώς ακούγεται πριν από κάθε απάντησή της. Πριν η Rey πει ότι βλέπει “Light”, θα ακούσεις την κλασική ατάκα της Leia “Help me, Obi-Wan”, όσο ζουμάρεται η κατεστραμμένη μάσκα θα ακούσεις την ανάσα του Darth Vader και τον Kenobi να ψιθυρίζει “Seduced by the Dark Side”, και τέλος, στο πλάνο με τα αρχαία (;) βιβλία, ακούμε τον Yoda να μιλάει για τη Δύναμη που “μας περικυκλώνει και μας δένει”.

Οι φράσεις μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν καθαρά για εφέ στο τρέιλερ, αλλά μπορεί και να υπονοούν την εμφάνιση των παραπάνω χαρακτήρων με κάποιον τρόπο στην επερχόμενη ταινία.

Από ότι φαίνεται και από το teaser, αλλά και από την αφίσα, ένα από τα κύρια κομμάτια της ιστορίας θα είναι η ισορροπία μεταξύ της δύναμης και σε αυτόν που θα τη φέρει. Οπότε η προφητεία για τον «εκλεκτό» μάλλον θα παίξει και αυτή το ρόλο της. Το σήμα πάνω στο βιβλίο που ακουμπάει η Ray, είναι αυτό της Jedi Order, στην «Old Republic».

Το βιβλίο αυτό όπως και άλλα, φαίνεται να είναι μέσα σε ένα δέντρο, που δεν πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να είναι  ένα τυχαίο δέντρο. Στις ταινίες δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής ποτέ τίποτα για τα Force Trees, είναι όμως μέρος του σύμπαντος του ‘Star Wars’, και έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο φινάλε της 5ης σεζόν στην animated σειρά ‘Star Wars: The Clone Wars’. Πιο συγκεκριμένα, ένα μεγάλο δέντρο είχε φυτρώσει στο κέντρο ενός ναού όσο εκπαιδεύονταν νεαροί Jedi.

Στην συνέχεια βλέπουμε το πρώτο πλάνο του Finn, ο οποίος παραμένει όπως ακριβώς τον αφήσαμε….Αναίσθητος…..Αυτή τη φορά όμως σε κάποιο ιατρικό θάλαμο. Και συνεχίζουμε με τον  Poe και τον BB-8 να τρέχουν προς το X-Wing, μόνο και μόνο για να το δουν να καταστρέφεται.

Εδώ δημιουργείται μία από τις μεγάλες απορίες. Ποιος είναι στο τιμόνι του Millennium Falcon;; Στο τέλος του “The Force Awakens” φαίνεται πως το Falcon περνάει στα χέρια της Ray…Θα αφήσει την εκπαίδευση της με τον Luke, ή θα είναι και αυτός δίπλα της στο πιλοτήριο; Ελπίζουμε όμως να δούμε και τον Chewie εκεί μέσα!

Και κάπου εδώ έχουμε την πρώτη εμφάνιση του πολυαγαπημένου Κylo! Δεν έχουμε κάτι να σας πούμε πέρα από το γεγονός ότι δεν φοράει μάσκα (obviously) και το σημάδι στο πρόσωπο του θυμίζει πολύ εκείνο του παππού του στο “Revenge of the Sith”.

Μετά έχουμε αυτή την εικόνα. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν αποτελεί παρελθόν ή μέλλον, αλλά μάλλον πρόκειται για κάποιο από τα οράματα της Ray. Κάτι που επίσης δεν είναι 100% σίγουρο είναι η ταυτότητα του ανθρώπου δίπλα στο R2-D2, με πιο πιθανό ενδεχόμενο να είναι ο Luke.

Το teaser κλείνει με την πιο iconic ατάκα που σίγουρα θα έχει μεγάλη σημασία για την ταινία. “I only know one truth. It’s time for the Jedi to end.” Όσο σοκαριστικό και αν ακούγεται στην αρχή, αυτή η ατάκα είναι απόλυτα λογική. Όσο υπάρχουν Jedi θα υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά. Έτσι επιστρέφουμε και πάλι στο κομμάτι της ισορροπίας και την προφητεία. Ίσως να είναι η Ray ο “εκλεκτός” και να την δούμε να φέρνει την ισορροπία χωρίς να υπάρχουν διαφορές, αλλά μόνο δύναμη!

Φυσικά κάποια από αυτά είναι μόνο υποθέσεις, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε το trailer μήπως και ξεκαθαρίσει περισσότερο το πεδίο.

Το «Star Wars:The Last Jedi» θα κάνει πρεμιέρα στις 14 Δεκεμβρίου του 2017!

Kώννα Π.