Tuesday, 2 Mar 2021
Advertisement
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΙΝΕΜΑ

5 Motivational Tαινίες

Όλοι μας έχουμε μία λίστα με πράγματα που θέλουμε να καταφέρουμε-ξεκινήσουμε-αλλάξουμε, που ποτέ όμως δεν τολμάμε. Πολλές φορές αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα μικρό «σπρώξιμο». Η 7η τέχνη έχει φροντίσει και για αυτό, με μία σειρά από ταινίες που μας αποδεικνύουν επανειλημμένα πως όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Βασισμένα σε αληθινές ιστορίες και μη. Παρακάτω σας έχω παραθέσει 5 από τις καλύτερες, προσωπικά αγαπημένες, motivational ταινίες για να σας εμπνεύσουν ώστε να προσπαθήσουμε λίγο παραπάνω.

1) Good Will Hunting (1997)

Σκηνοθεσία: Gus Van Sant

Σενάριο: Matt Damon, Ben Affleck

Πρωταγωνιστούν: Robin Williams, Matt Damon, Ben Affleck

Υπόθεση: Παγιδευμένος στη σκιά της καταγωγής και της οικογενειακής του κατάστασης, ο νεαρός Will είναι μία μαθηματική ιδιοφυΐα, που όμως το μόνο που κάνει είναι να τριγυρνάει με τους κολλητούς, να πίνει μπύρες και να μπλέκεται σε καυγάδες, ενώ παράλληλα καθαρίζει τα πατώματα του Πανεπιστημίου. Όταν όμως θα λύσει μία εξίσωση τελείως μόνος του ανάμεσα στους ευφυείς μαθητές, ένας από τους καθηγητές, θα του προσφέρει μία ευκαιρία. Το αριστούργημα του Damon & Affleck δεν θα μπορούσε παρά να κερδίσει το Oscar καλύτερου σεναρίου.

2) Joy (2015)

Σκηνοθεσία: David O. Russell

Σενάριο: David O. Russell

Πρωταγωνιστούν: Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Bradley Cooper

Υπόθεση: Η Joy είναι μία γυναίκα μαχητής που καταφέρνει μέσα από τις ατελείωτες δυσχέρειες και κακοτυχίες της ζωής της, να εφαρμόσει την εφευρετικότητα της πάνω σε ένα επάγγελμα. Η ταινία αφηγείται τη ζωή της και τις ασταμάτητες προσπάθειες της για να αντιμετωπίσει μια δυσλειτουργική οικογένεια και μία ανταγωνιστική αγορά. Το Joy είναι αληθινή ιστορία και μία πολύ καινούργια κινηματογραφική δημιουργία που μιλάει με πίστη στους θεατές της.

3) The Theory of Everything (2014)

Σκηνοθεσία: James Marsh

Σενάριο: Anthony McCarten

Πρωταγωνιστούν: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Tom Prior

Υπόθεση: Η ταινία αφορά τη ζωή του γνωστού επιστήμονα Stephen Hawking ο οποίος πάσχει από τη νόσο του κινητικού νευρώνα, ουσιαστικά είναι παράλυτος. Η ιστορία κυρίως επικεντρώνεται στη σχέση του με τη γυναίκα του, όμως παράλληλα μας εξιστορείται η γιγαντιαία καριέρα που έχτισε ο Hawking στην επιστήμη της φυσικής παρά την κατάστασή του, και τα αμέτρητα επιτεύγματά του. Μία αληθινή ιστορία που αγγίζει της ψυχές και των πιο σκληρών χαρακτήρων.

4) Eat Pray Love (2010)

Σκηνοθεσία: Ryan Murphy

Σενάριο: Ryan Murphy, Jennifer Salt

Πρωταγωνιστούν: Julia Roberts, Javier Bardem, Richard Jenkins

Υπόθεση: Μία γυναίκα, η Liz, ανακαλύπτει πόσο δυστυχισμένη νιώθει μέσα στον γάμο της και αποφασίζει να κάνει κάτι για αυτό. Πιστεύει πως η ζωή της πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση. Μετά από ένα σκληρό για την ίδια διαζύγιο, αποφασίζει να ξεκινήσει ένα ταξίδι ανά τον κόσμο με μοναδικό σκοπό να βρει τον εαυτό της. Η ταινία προβάλει με έναν πολύ αληθινό τρόπο την εσωτερική αναζήτηση της πρωταγωνίστριας και καταφέρνει να σε γεμίσει με σκέψεις για τη δική σου προσωπική αναζήτηση.

5) The Pursuit of Happyness (2006)

Σκηνοθεσία: Gabriele Muccino

Σενάριο: Steve Conrad

Πρωταγωνιστούν: Will Smith, Thandie Newton, Jaden Smith

Υπόθεση: Ένας αγωνιζόμενος πωλητής ενισχυτών για ιατρική χρήση, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να συντηρήσει την οικογένεια του κατά τη δύσκολη δεκαετία των ‘80s. Μετά την εγκατάλειψη της γυναίκας του θα αναγκαστεί να πάρει τη πλήρη επιμέλεια του 5χρονου γιου του ενώ έχει πλέον χάσει την αυτοπεποίθηση, το σπίτι και τις οικονομίες του. Το μόνο που δεν έχει χάσει είναι η ελπίδα, καθώς ξεκινά μία προσπάθεια νέας επαγγελματικής αποκατάστασης. Άστεγοι, πεινασμένοι και τελείως φτωχοί, πατέρας και γιος, θα αγκομαχούν αχώριστοι στον αγώνα για επιβίωση. Θα τα καταφέρουν; Κάνουμε λόγο για μία ταινία ταξίδι, που δεν υπάρχει περίπτωση να σας αφήσει ασυγκίνητους.

 

Extra: Όλες οι παραπάνω ταινίες υπάρχουν online με ελληνικούς υπότιτλους.