Thursday, 25 Feb 2021
Advertisement
EvEntS ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΙΝΕΜΑ

Εβδομάδα Ρωσικού Κινηματογράφου 6-10 Μαΐου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αγαπητοί φίλοι, σας ενημερώνουμε, ότι από τις 6 έως 10 Μαΐου, με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδας, του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας, της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα, του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί η «Εβδομάδα ρωσικού κινηματογράφου στην Ελλάδα».

Σας καλούμε να επισκεφθείτε την «Εβδομάδα του Ρωσικού Κινηματογράφου στην Ελλάδα»

Το πρόγραμμα στην Θεσσαλονίκη από τις 6 έως 10 Μαΐου 2017

7 Μαΐου  στις 19.00  επίσημη έναρξη,  στη αίθουσα  ΟΛΥΜΠΙΟΝ, Πλατεία  Αριστοτέλους, 10

Μετά την επίσημη έναρξη θα ακολουθήσει η ταινία του σκηνοθέτη Ν.Χομερίκη με  τίτλο «Το Παγοθραυστικό» 120′ (2016)

Είσοδος ελεύθερη.

07.05 στις 17.00 και  06.05, 08.05, 09.05, 10.05 στις 18.30 στον  Κινηματογράφο  ΠΑΥΛΟΣ  ΖΑΝΝΑΣ Πλατεία  Αριστοτέλους  10, Ολύμπιον  θα  προβληθούν ταινίες.   Οι ταινίες θα παρουσιαστούν στο κοινό από τους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και παραγωγούς.

Είσοδος ελεύθερη.

06.05 Σάββατο

18.30  «Το καλό παιδί»  κωμωδία 90′ (2016)

20.30  «Αφοσιωμένος»  δράμα 96′ (2016)

 07.05 Κυριακή

17.00 «Ο μοναχός και το ταγκαλάκι» φανταστική κωμωδία  114′ (2016)

08.05 Δευτέρα

18.30  «Ο μοναχός και το ταγκαλάκι» φανταστική κωμωδία  114′ (2016)

20.30  «Αφοσιωμένος»  δράμα 96′ (2016)

09.05  Τρίτη

18.30 «Αντίο, Βάσια!» κωμωδία 96′ (2016)

20.30  «Οι 28 μαχητές του Πανφίλωφ» πολεμικό δράμα  122′ (2016)

10.05 Τετάρτη

18.30  «Το καλό παιδί»  κωμωδία 90′ (2016)

20.30  «Το Παγοθραυστικό» 120′ (2016)

Είσοδος ελεύθερη

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΑΙΝΙΩΝ

1.«Το Παγοθραυστικό», ταινία καταστροφής (2016)

Σκηνοθεσία: Ν. Χομερίκι

Ηθοποιοί: Πεότρ Θεόδωρωφ, Σέργι Πουσκεπάλης, Άννα Μιχαλκόβα, Όλγα Φιλιμόνοβα, Αλεξάντρ Γιατσένκο, Αλεξάντρ Πάλι κ.α.

Πρόκειται για μια ταινία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις ακτές της Ανταρκτικής το 1985. Αποφεύγοντας τη θανάσιμη σύγκρουση με το θεόρατο παγόβουνο το σοβιετικό παγοθραυστικό «Μιχαήλ Γκρόμωφ» εγκλωβίστηκε στον πάγο και ακινητοποιήθηκε. Στυγερή σιωπή, το ανυπόφερτο κρύο και έλλειψη καυσίμων αναγκάζουν το πλήρωμα να παλέψει για την ζωή του και διοικητές του  παγοθραυστικού δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν λάθος.

 

2.«Ο μοναχός και το ταγκαλάκι», φανταστική κωμωδία  (2016)

Σκηνοθεσία: Νικολάι Ντόσταλ

Ηθοποιοί: Τιμοθέι Τριμπούντσεφ, Γεώργι Φετίσωφ, Μπορίς Καμόρζιν, Νικήτα Ταράσωφ κ.α.

Το πρώτο μισό του 19ου αιώνα. Ο Ιβάν Σεμένοβιτς αποφάσισε να γίνει κάτοικος ενός αντρικού μοναστηριού. Μαζί του στην ιερά μονή εισβάλουν και οι σκοτεινές δυνάμεις που παίρνουν σάρκα και οστά και αποκτούν μορφή ενός δαίμονα με το όνομα Λεγιόν, που προσπαθεί με ό,τι δυνάμεις είχε μέσα του να αναγκάσει τον μοναχό να παρασυρθεί από τον δρόμο του Θεού. ο Ιβάν όμως είχε ισχυρό πνεύμα…

 

3.«Το καλό παιδί»  κωμωδία (2016)

Σκηνοθεσία: Οξάνα Καράς

Ηθοποιοί: Σεμέν Τρεσκουνώφ, Κωνσταντίν Χαμπένσκι, Μιχαήλ Εφρέμωφ, Αλεξάντρ Πάλι, Αναστασία Μπογκατιρέβα, Ιέβα Αντρεεβάιτε, Τατιάνα Ντόγκελεβα κ.α.

Η ταινία περιγράφει μια εβδομάδα από τη ζωή του Κόλια Σμιρνώφ – ενός απλού μαθητή του ρωσικού σχολείου. Μια μέρα το παιδί βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπος με μια σειρά από εξαιρετικά γεγονότα όταν η καθημερινότητα του μετατράπηκε τελείως, αφότου αυτός ερωτεύεται την δασκάλα αγγλικών και κάποιος έκαψε την πτέρυγα του σχολείου με καινούριους υπολογιστές…

 

4.«Αντίο, Βάσια!», κωμωδία (2016)

Σκηνοθεσία: Ρομάν Καρίμωφ

Ηθοποιοί: Εφίμ Πετρούνιν, Λουμπώφ Αξένοβα, Ρομάν Κούρτσιν, Σόφια Ράιζμαν, Μπορίς Ντεργατσέφ κ.α.

Τη σχέση σου πρέπει να προσέχεις… αυτό ακριβώς προσπάθησε να κάνει ο Μήτια ο πρωταγωνιστής της κωμωδίας, αλλά κάποια στιγμή έχασε το μέτρο. Το παίρνει πια απόφαση να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του, και ο πατέρας της ορίζει αμέσως την ημερομηνία της γαμήλιας τελετής. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο Μήτια ήδη είναι παντρεμένος και έχει την γυναίκα του. Πρέπει να της ζητήσει διαζύγιο… Η κατάσταση μπερδεύεται εξαιρετικά και το πρόβλημα γίνεται δυσεπίλυτο, όμως η βοήθεια δεν άργησε να φτάσει από τους φίλους του Μήτια, από τον γυναικοκρατούμενο Πάσα και από έναν αγύρτη τον Γκάρικ.

 

5.«28 μαχητές του Πανφίλωφ», πολεμικό δράμα (2016)

Σκηνοθεσία: Ανδρέι Σαλιώπα

Ηθοποιοί: Αντόν Κουζνετσώφ, Ανδρέι Σαλιώπα, Δημήτρι Σουτίριν, Αλεξέι Λογγίν, Σεργέι Γιατσενιούκ κ.α.

Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται στις αρχές του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Ο Κόκκινος Στρατός αναγκάζεται να οπισθοχωρήσει κάτω από την ορμητική επίθεση των εξαιρετικά εκπαιδευμένων φασιστικών δυνάμεων. Το μόνο που τώρα ξεχωρίζει τον εχθρό από την κεραυνοβόλα κατάληψη της Μόσχας είναι η αποδεκατισμένη μεραρχία του στρατηγού Πανφίλωφ. Οι 28 ήρωες στάθηκαν εμπόδιο στο δρόμο της τεθωρακισμένης αρμάδας των φασιστών. Είναι μια ταινία που εξιστορεί τον θρυλικό ηρωισμό των μαχητών μιας μικρής μονάδας του Κόκκινου Στρατού.

 

6.«Αφοσιωμένος», δράμα (2016)

Σκηνοθεσία: Ελένα Μπορίσβα

Ηθοποιοί: Πάβελ Μελεντσούκ, Αλεξάντρ Πεσκώφ, Αλεξέι Κομάσκο, Αναστασία Ταλίζινα κ.α.

Πρόκειται για μια ταινία που παρουσιάζει τη σκληρή κοινωνία μας που πάντα προσπαθεί να επιβάλλει τους δικούς της νόμους και εύκολα απαλλάσσεται απ’ όλα τα περιττά, το ανωφελές και απορριπτέο. Ως αποτέλεσμα το αγόρι από ένα ορφανοτροφείο και το αγαπημένο σκυλί του έχουν μείνει έξω στο δρόμο…

 

 

Αξιότιμοι φίλοι,

Μετά την επιτυχή διεξαγωγή του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ στην Ελλάδα  στο πλαίσιο του Έτους  Ρωσίας – Ελλάδας το 2016, η ρωσική κινηματογραφική εταιρεία “Leda-Film” με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα, του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης,  οργανώνει  το  Φεστιβάλ  «Εβδομάδα του ρωσικού κινηματογράφου στην Ελλάδα»  στην Θεσσαλονίκη από τις 06 έως 10  Μαΐου 2017 

Η ετήσια διεξαγωγή της «Εβδομάδας του ρωσικού κινηματογράφου στην Ελλάδα»  από το 2011 (στην πόλη της Αθήνας, στο νησί της Κω, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στο νησί της Ρόδου) δίνει τη δυνατότητα μιας καλύτερης γνωριμίας με τον ρωσικό πολιτισμό, συμβάλει στη συνεργασία μεταξύ των Ρώσων και των Ελλήνων κινηματογραφιστών, ενισχύει τις φιλικές σχέσεις των κρατών μας, οι κάτοικοι των οποίων έχουν κοινές εθνικές, πολιτισμικές και πνευματικές αξίες.

Το πρόγραμμα του  Φεστιβάλ περιλαμβάνει νέες ρωσικές ταινίες με διαφορετική  θεματολογία, γνωστές στους θεατές.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με γνωστούς Ρώσους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, σε συνδυασμό με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στα επίσημα εγκαίνια του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, τα οποία θα λάβουν χώρα την 7 Μαΐου 2017  στις 19.00 στο κινηματογράφο  Ολύμπιον ( Πλατεία  Αριστοτέλους  10). Η είσοδος ελεύθερη.

Από 06.05 έως 10.05 στη Θεσσαλονίκη, Πλατεία  Αριστοτέλους  10, Ολύμπιον, στον Κινηματογράφο ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ  στις 18.30 θα προβληθούν ταινίες. Οι ταινίες θα παρουσιαστούν στο κοινό από τους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και παραγωγούς.

Είσοδος ελεύθερη.

Ελπίζουμε ότι το «Φεστιβάλ του ρωσικού κινηματογράφου στην Ελλάδα» θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και την ενίσχυση των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας.