Saturday, 27 Feb 2021
Advertisement
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΣΕΙΡΕΣ ΣΙΝΕΜΑ

10 δευτερεύοντες χαρακτήρες σειρών που έκλεψαν την παράσταση!

Πόσες είναι οι περιπτώσεις που ο βασικός πρωταγωνιστής της σειράς αρχίζει να φαίνεται κουραστικός, ή αδιάφορος; Πόσες φορές έχει επισκιαστεί από κάποιους δευτερεύοντες χαρακτήρες που έκλεψαν την παράσταση και κέρδισαν τη συμπάθειά μας, προς έκπληξη όλων; Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, οι συντελεστές της σειράς φροντίζουν συνήθως να δίνουν σε αυτούς τους χαρακτήρες περισσότερο χρόνο στην οθόνη αλλά και μεγαλύτερη ιστορία και εμπλοκή στα γεγονότα. Ακολουθεί μια λίστα-φόρος τιμής σε αυτούς τους χαρακτήρες!

10. Suzanne ‘Crazy Eyes’ Warren – Orange Is The New Black

Ίσως το καλύτερο παράδειγμα σειράς όπου ο πρωταγωνιστικός ρόλος που απέτυχε να αποσπάσει έστω και στο ελάχιστο τη συμπάθεια του κοινού. Βέβαια, σε μια σειρά με πάνω από 30 γυναικείους χαρακτήρες που παίζουν η καθεμία πολύ βασικό ρόλο, είναι λίγο δύσκολο να πεις ποια έκλεψε περισσότερο την παράσταση. Στο νούμερο 10 όμως κατατάξαμε την “Crazy Eyes“. Όπως θα θυμούνται όσοι έχουν δει τη σειρά, η Σουζάν ξεκίνησε ως η τρελή της φυλακής, από την οποία προσπαθούσε να ξεφύγει η πρωταγωνίστρια, Piper Chapman. Όπως δηλώνει και το παρατσούκλι της, η Σουζάν ήταν ένας πολύ μονοδιάστατος χαρακτήρας αρχικά. Όσο όμως το κοινό αγαπούσε την ερμηνεία της ηθοποιού Uzo Aduba, οι σεναριογράφοι της έδωσαν ένα πολύ δημιουργικό backstory και άλλαξαν σχεδόν όλη της την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά της, κάνοντάς την πολύ πιο αγαπητή στο κοινό αλλά και σημαντική στη σειρά.

9. Benjamin Linus – Lost

Ένας από τους πιο πετυχημένους και πολυδιάστατους χαρακτήρες της τηλεόρασης είναι φυσικά ο Ben του Lost. Μετά την βραβευμένη με Emmy ερμηνεία του ενός serial killer στη σειρά The Practice, ο Michael Emerson προσκλήθηκε ως guest star σε ένα επεισόδιο στην πρώτη σεζόν του Lost. Η ερμηνεία του, όμως, ως Ben Linus (αρχικά γνωστός ως Henry Gale), κέρδισε τόσο την αγάπη των παραγωγών όσο και του κοινού που έμεινε αρχικά για 3 επεισόδια. Έπειτα έμεινε για την υπόλοιπη σεζόν και στο τέλος της του προσφέρθηκε συμβόλαιο ως regular πλέον ηθοποιός της σειράς. Μια πολύ σοφή επιλογή από μέρους της παραγωγής, αφού έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους πιο εντυπωσιακούς “κακούς” της τηλεόρασης αλλά και ένα πολύ δυνατό παράδειγμα λύτρωσης και εξιλέωσης ενός περίπλοκου χαρακτήρα.

8. Cigarette Smoking Man – The X-Files

Μια παρόμοια περίπτωση με εκείνη του Benjamin Linus, ο χαρακτήρας γνωστός απλά ως “Cigarette Smoking Man” ή “Ο Καπνιστής“, όπως μεταφράστηκε. Ξεκίνησε ως απλά ένας κομπάρσος στο πιλοτικό επεισόδιο της σειράς The X-Files και επέστρεψε μετά από αυτό για μερικά επεισόδια για επίσης μικρές εμφανίσεις. Προφανώς το κάπνιζε πολύ καλά αυτό το τσιγάρο, γιατί στην πορεία εξελίχθηκε στον κυρίως “κακό” της σειράς και νέμεση ενός από τους πρωταγωνιστές, του Fox Mulder. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο William B. Davies είχε κόψει το κάπνισμα εδώ και 20 χρόνια πριν πάρει το ρόλο! Άφησε το στίγμα του στη σειρά και επέστρεψε το 2016 μαζί με αυτήν, ενώ θεωρούταν νεκρός από το τέλος της παλιάς σειράς.

7. Leo Fitz και Jemma Simmons – Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.

Δε γινόταν πιο δευτερεύοντες χαρακτήρες από αυτούς τους δύο, που λόγω του πόσο έμοιαζαν στην ψυχοσύνθεση, τους φωνάζουν με το όνομα Fitzsimmons. Πρόκειται για δύο νεαρούς επιστήμονες στην ομάδα της Shield, μιας οργάνωσης της γνωστής σειράς της Marvel. Οι δύο αυτοί χαρακτήρες ξεκίνησαν ως δύο σχεδόν background χαρακτήρες που όμως αγαπήθηκαν υπερβολικά από το κοινό, πολύ περισσότερο από όλους τους άλλους πρωταγωνιστές της σειράς. Αυτό προφανώς οδήγησε στη δημιουργία εκπληκτικών και συγκινητικών πλοκών με βάση αυτούς τους δύο. Μάλιστα, μετά την απίστευτη επιτυχία τους με το κοινό, είναι πλέον οι πιο σημαντικοί χαρακτήρες της σειράς και οι βασικές πλοκές της κάθε σεζόν περιστρέφονται γύρω από αυτούς.

6. Daryl Dixon – The Walking Dead

Ο αγαπημένος Norman Reedus είχε αρχικά κάνει οντισιόν για το ρόλο του Merle Dixon, του αγενή, χωριάτη, ρατσιστή, σεξιστή κλπ που ήταν μέλος της αρχικής ομάδας που συνάντησε ο πρωταγωνιστής, Rick Grimes. Ο ρόλος δόθηκε τελικά στον Michael Rooker, ο Reedus όμως άρεσε τόσο πολύ στους παραγωγούς , που αποφάσισαν να γραφτεί ένας καινούριος ρόλος για εκείνον, εκείνος του μικρού αδερφού του Merle. Έτσι γεννήθηκε ο Daryl Dixon, ένας εντελώς καινούριος χαρακτήρας που δεν υπήρχε στα κόμικ πάνω στα οποία βασίστηκε η σειρά. Σύντομα αυτός ο μικρός ρόλος κέρδισε το κοινό, αφού μπορούσε να διακρίνει πίσω από αυτόν τον φαινομενικά σκληρό και αδιάλλακτο χαρακτήρα έναν άνθρωπο που νοιαζόταν πραγματικά για όλους. Μέχρι την τρίτη σεζόν, οι υπόλοιποι χαρακτήρες, ακόμη και ο πρωταγωνιστής Rick Grimes, είχαν περάσει σε δεύτερη μοίρα, αφού η μόνιμη έγνοια του κοινού ήταν ο αγαπημένος Daryl.

5. Kenneth Parcell – 30 Rock

Ο Κέννεθ είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες της τηλεόρασης. Ξεκίνησε στη σειρά 30 Rock ως ένας μικρός ρόλος, συγκεκριμένα ως το παιδί για τα θελήματα των ηθοποιών και των παραγωγών στο κανάλι NBC. Του δόθηκε ως backstory μια καταγωγή από απομονωμένο χωριό της Georgia, για το οποίο μαθαίνουμε πληροφορίες μέσα από μικρές ατάκες που λέει σε κάθε επεισόδιο. Κάποια παραδείγματα είναι ότι ολόκληρο το χωριό ανήκε σε μια μυστηριώδη αίρεση με ύποπτες τακτικές, ότι οι “άνθρωποι των βουνών” έκαναν πού και πού επιδρομές και απήγαγαν γυναίκες και παιδιά, ότι ο ίδιος είναι ένα αρχαίο, αθάνατο και πανίσχυρο ον και άλλα παρόμοια συνηθισμένα πράγματα. Ο χαρακτήρας του βέβαια, είναι ο πιο καλός, ευγενικός και αθώος άνθρωπος του κόσμου, πράγμα που σε συνδυασμό με τα προηγούμενα τον έκανε έναν από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες της σειράς, φτάνοντας και αυτός να επισκιάσει το υπόλοιπο καστ. Φτάνει να πούμε ότι ως γονείς του έπαιξαν ο Bryan Cranston και η Katherine O’Hara και ότι ο γλυκός Kenneth κατέληξε να είναι πρόεδρος του NBC στο φινάλε της σειράς, ακόμα και 150 χρόνια αργότερα.

4. Theodore “T-Bag” Bagwell – Prison Break

Ο T-Bag ήταν έτσι κι αλλιώς ένας ξεκάθαρα πρωτότυπος και περίπλοκος χαρακτήρας, αφού μιλάμε για έναν παιδόφιλο δολοφόνο καταδικασμένο σε πολλά χρόνια φυλάκισης. Το μόνο που έλλειπε για να συμπληρωθεί το καρέ, ήταν ένας ηθοποιός με το ταλέντο να ερμηνεύσει έναν τέτοιο χαρακτήρα. Έτσι επιλέχθηκε ο μοναδικός Robert Knepper, ο οποίος όχι μόνο εκτέλεσε τέλεια τον ρόλο του ψυχοπαθή αυτού ανθρώπου, αλλά κατάφερε να τον κάνει να μην είναι καν μισητός. Αντίθετα, αγαπήθηκε τόσο πολύ από το κοινό, που έμεινε μέχρι και την τέταρτη σεζόν σε πρωταγωνιστικό ρόλο, που επισκίαζε αρκετές φορές τους πρωταγωνιστές, ένα καθόλου μικρό κατόρθωμα, αφού μιλάμε για δύο από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες στην ιστορία της τηλεόρασης, τον Michael Scofield και τον αδερφό του, Lincoln Burrows. Και φυσικά, έκανε την επιστροφή του το 2017 μαζί με τη σειρά, αφού η σειρά θα ήταν μισή χωρίς αυτόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος έχει αποκαλύψει πως αν δεν έπαιρνε αυτόν τον ρόλο, είχε σκοπό να παρατήσει την ηθοποιία και να γίνει δασοφύλακας.

3. Castiel – Supernatural

Κανείς δε μπορεί πλέον να φανταστεί το Supernatural χωρίς τον Castiel. Ο Misha Collins είναι πλέον βασικός ηθοποιός της σειράς, κάτι που έχει κάνει πολλούς να ξεχάσουν ότι δεν εμφανίστηκε παρά στην 4η σεζόν. Τότε, βέβαια, είχε υπογράψει να συμμετάσχει σε 6 μόνο επεισόδια, όσο και κρατούσε η ιστορία που είχε γραφτεί γι’αυτόν. Μέχρι το τέλος της σεζόν όμως, ο άγγελος Castiel έγινε αγαπημένος του κοινού και οι σεναριογράφοι αναγκάστηκαν να αλλάξουν τον αρχικό θάνατο που του είχαν γράψει. Σύντομα έγινε εξίσου σημαντικός με τα δύο αδέρφια που πρωταγωνιστούν, τον Sam και τον Dean Winchester και από την 5η σεζόν και έπειτα, ο Misha πήρε προαγωγή σε regular ηθοποιό. Ξεκίνησε μάλιστα να σκηνοθετεί κάποια επεισόδια και να έχει έντονες αλληλεπιδράσεις με τους φανς, καταφέρνοντας να γίνει ο αγαπημένος όλων.

2. Jimmy McGill (Saul Goodman) – Breaking Bad

Ο Saul Goodman έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο 8ο επεισόδιο του 2ου κύκλου του Breaking Bad και κανείς δεν περίμενε ότι θα είχε τόση μεγάλη επιτυχία στο κοινό. Παρά το γεγονός ότι οι δύο πρωταγωνιστές του Breaking Bad, ο Walter White και ο Jesse Pinkman είναι από τους πλέον αγαπητούς χαρακτήρες στην ιστορία της τηλεόρασης, ο Bob Odenkirk στο ρόλο του Saul κατάφερε να κλέψει την παράσταση και να ξεχωρίσει. Με το χιούμορ του, την οξυδέρκειά του αλλά και τις παράδοξες (και συχνά παράνομες) μεθόδους του, ο δικηγόρος που το πραγματικό του όνομα είναι Jimmy McGill, όχι μόνο κατάφερε να μείνει μέχρι το τέλος στη σειρά, αλλά και όταν τελείωσε, οι παραγωγοί κατάλαβαν ότι θα ήταν μοιραίο λάθος να μην αξιοποιήσουν έναν τόσο καλοφτιαγμένο και αγαπημένο χαρακτήρα παραπάνω. Έτσι, μετά τη λήξη της σειράς, στον Saul δόθηκε μια δική του spinoff σειρά, με τίτλο Better Call Saul, που ήταν και το σλόγκαν στις διαφημίσεις του μέσα στο Breaking Bad. Πρόκειται βέβαια για prequel του, έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε χαρακτήρες που είχαν πεθάνει αλλά και να εξερευνήσουμε καλύτερα τον χαρακτήρα του Saul.

1. Barney Stinson – How I Met Your Mother

Το νούμερο 1 στη λίστα δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον θρυλικό Barney Stinson. Είναι ο ρόλος που απογείωσε την καριέρα του Neil Patrick Harris και τον έκανε έναν από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς. Η δημοτικότητα της σειράς ήταν τεράστια και εκατομμύρια τηλεθεατές συντονίζονταν κάθε βράδυ για να μάθουν πώς τελικά ο πρωταγωνιστής Ted Mosby γνώρισε τη γυναίκα που θα γινόταν η μητέρα των παιδιών του. Αυτός ο στόχος άρχισε να φαντάζει όλο και πιο μακρινός όσο περνούσε ο καιρός και η σειρά συνέχιζε να ανανεώνεται για ακόμα περισσότερες σεζόν. Έτσι, ο κόσμος έχασε σταδιακά το ενδιαφέρον του για τον Ted και την ατελείωτη αναζήτησή του για τον έρωτα και έστρεψε το βλέμμα της στον πιο αστείο και έξυπνο χαρακτήρα της σειράς, τον Barney. O Barney φυσικά, είναι το ακριβώς αντίθετο από όσα πρεσβεύει ο Ted και ουσιαστικά είναι ένας πάρα πολύ κακός άνθρωπος. Παρόλα αυτά, κατάφερε να κλέψει την παράσταση και να γίνει ο απόλυτα αγαπημένος με διαφορά από όλους τους χαρακτήρες της σειράς, καθώς όσο ανέβαινε η δημοτικότητά του, οι σεναριογράφοι εξερευνούσαν όλο και περισσότερο το χαρακτήρα του και φυσικά τις ευαισθησίες του και τα γεγονότα που τον οδήγησαν να γίνει όπως είναι. Μέχρι την τελευταία σεζόν, ο Neil Patrick Harris πληρωνόταν πολύ περισσότερο από κάθε άλλο μέλος του καστ και κανείς δε νοιαζόταν πλέον για τη μελλοντική σύζυγο του Ted όσο νοιαζόταν για τον ίδιο τον Barney.