Tuesday, 22 Jun 2021
Advertisement
EvEntS ΣΙΝΕΜΑ

Όλα όσα συνέβησαν στο Local Short Film Festival #5

Εχθές το απόγευμα, Πέμπτη 18/5, πραγματοποιήθηκε το 5ο στη σειρά και προτελευταίο Local Short Film Festival. Μία διοργάνωση που ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος από τον Exostis – Free Press και το WE, και αφορά νέους τοπικούς κινηματογραφιστές.

Τι είναι το Local Short Fiml Festival: Σε κάθε μία από τις 5 εκδηλώσεις, προβλήθηκαν 8 ταινίας μικρού μήκους και στο τέλος το κοινό επέλεξε σύμφωνα με τη πλειοψηφία, ποία είναι η καλύτερη των 8.

Στο επόμενο και τελευταίο LSFF που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 22 Ιουνίου, οι 5 καλύτερες ταινίες που επιλέχθηκαν από το σύνολο των Φεστιβάλ, θα προβληθούν ξανά για να διεκδικήσουν και το τελικό έπαθλο αξίας 1000 ευρώ. Το εν λόγω γεγονός θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του WE με γενική είσοδο στα 2€ όπως πάντα.

Εχθές το απόγευμα λοιπόν, το φεστιβάλ έλαβε χώρο για ακόμα μία φορά στον πολυχώρο WE και η προσέλευση του κοινού ήταν ικανοποιητική. Λόγω έλλειψης λεωφορείων ο κόσμος ήταν λιγότερος από κάθε άλλη φορά, ενώ μία πορεία που συνέβαινε την ίδια ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα ένα τρομερό μποτιλιάρισμα. Η προβολή των ταινιών καθυστέρησε 30 λεπτά να ξεκινήσει λόγω των παραπάνω. Παρά ταύτα, οι θεατές πλημμύρισαν για μία ακόμα φορά την αίθουσα, έστω και καθυστερημένα, και μάλιστα προσπάθησαν να φτάσουν με κάθε πιθανό μέσο μεταφοράς.

 

 

Το πρώτο μισό μέρος διήρκεσε 65 λεπτά με τη προβολή των ακόλουθων ταινιών:

Ο Περίπατος – Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλιδη

Τοίχος – Μark Sargent, Μαγια Τσαμπρού, Χάρης Τσαμπάς

Disclosure – Αλκιβιάδης Παπαδόπουλος

Ο Πρίγκιπας του Λόφου – Πάρης Γρηγοράκης

Στη συνέχεια ακολούθησε μία μικρή συζήτηση των συντελεστών με το κοινό, όπως άλλωστε συνέβαινε και στα προηγούμενα LSFF. Και έπειτα, ένα διάλειμμα 15 λεπτών.

Το δεύτερο μισό μέρος, το οποίο διήρκεσε περίπου 50 λεπτά, περιλάμβανε τις ταινίες:

Ευλάβεια – Δημήτρης Βαβάτσης

Each Other – Αλεξάνδρα Μιχαηλίδου-Τζαρίδου

#NotAlone – Δημήτρης Τσακαλέας, Σωτήρης Πετρίδης

Εσύ – Srdjan Milosavljevic

Μετά και το τέλος του 2ου μέρους και τη mini συνομιλία συντελεστών- κοινού, είχαμε χρόνο 10 λεπτών να ψηφίσουμε την αγαπημένη μας ταινία και να ρίξουμε το ψηφοδέλτιο στο «μαγικό τσίγκινο κουτάκι». Οι σινεφίλ θεατές έσπευσαν με σεβασμό να “ρίξουν” την γνώμη τους καθώς με δυσκολία μπορούσε κανείς να ξεχωρίσει μόνο μία ταινία από τις 8.

 

 

 

 

 

 

 

.

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων, στην τρίτη θέση βρέθηκαν με ισοβαθμία οι ταινίες #NotAlone και Τοίχος, ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ταινία Εσύ.

Στην πρώτη θέση και ως νικήτρια της βραδιάς, επιλέχθηκε η ταινία Each Other της Αλεξάνδρας Μιχαηλίδου-Τζαρίδου, η οποία και παρέλαβε το βραβείο της ξαφνιασμένη για την νίκη της. Όπως δήλωσε και η ίδια «Περίμενα να έρθω εδώ και να μην κερδίσω!»

Ήταν ένα ακόμη πολύ φροντισμένο Local Short Film Festival, που για ακόμη μία φορά έδωσε φωνή σε τοπικούς κινηματογραφιστές και πολύ χαρά σε σινεφίλ θεατές! Οι ταινίες ίσως ήταν στο σύνολο πιο καλές από κάθε άλλη φορά, ενώ παρά τα προβλήματα μεταφοράς ο κόσμος έδειξε καθαρά την αγάπη του με την επίμονη παρουσία του. Αναμένουμε τον τελικό γύρω με ανυπομονησία.

Το ThessTheater φυσικά, θα είναι εκεί!

 

 

Βασικός χορηγός από την αρχή του Festival, υπήρξε η Fischer Beer.