Tuesday, 22 Jun 2021
Advertisement
ΣΕΙΡΕΣ ΣΙΝΕΜΑ

Game of Thrones: Νέο ολοκληρωμένο τρέιλερ!

Η πρεμιέρα του 7ου κύκλου του Game of Thrones όλο και πλησιάζει και το πρώτο κανονικό τρέιλερ μόλις δημοσιεύτηκε, δύο μέρες μετά από μερικές νέες εικόνες:

Στο πολυαναμενόμενο αυτό τρέιλερ βλέπουμε σκηνές από αρκετές μάχες, ή μίας τόσο μεγάλης που διαδραματίζεται σε πάρα πολλά μέτωπα. Φυσικά, δε μας δίνεται κάτι ουσιαστικό, παρά κάποια πλάνα των πρωταγωνιστών και μερικές ατάκες σε voice over, που όμως μας παρέχουν αρκετές πληροφορίες για την υπόθεση και τις συγκρούσεις μεταξύ χαρακτήρων.

Ο Jon Snow ακούγεται στο τέλος να μιλάει για έναν “Μεγάλο Πόλεμο“, κάτι που μάλλον θα ακούσουμε πολλές φορές από δω και στο εξής, αφού έτσι θα ονομαστεί ο πόλεμος εναντίον των White Walkers. Γι’αυτόν μίλησε και ο Sir Davos στο τρέιλερ, λέγοντας για άλλη μια φορά ότι είναι ο μόνος πόλεμος που έχει σημασία, όπως έχει επισημανθεί και στο παρελθόν. Η Cersei, ωστόσο, φαίνεται ανίδεη ή απλά αδιάφορη για αυτόν τον πόλεμο, το ίδιο και η Daenerys, οι οποίες προς το παρόν ενδιαφέρονται για τον θρόνο.

Συγκεκριμένα, η Cersei φαίνεται να μετατρέπεται σιγά σιγά στην τρελή βασίλισσα που ο αδερφός της αντίκρισε με τρόμο στο τέλος της 6ης σεζόν να παίρνει το θρόνο. Μοιάζει αφοσιωμένη στην εξολόθρευση των εχθρών της και τη διατήρηση της κληρονομιάς των Lannister, πράγμα που φέρνει τον Jaimie σε πολύ δύσκολη θέση. Τόσο αφοσιωμένη, που μετέτρεψε ολόκληρο αίθριο σε χάρτη του Westeros για να έχει μια πιο καθαρή εικόνα των σχεδίων της. Στο κάτω κάτω, όπως λέει και η ίδια, έχει εχθρούς από όλα τα σημεία του ορίζοντα. Πράγμα πολύ έγκυρο γιατί σε λίγο βλέπουμε τους Άσπιλους της Daenerys να πολεμούν ενάντια στρατιωτών Lannister, μάλλον για την κατάληψη του Dragonstone.

Η Daenerys μπαίνει στο Dragonstone, την πατρίδα της, για πρώτη φορά στη ζωή της και κάθεται στον πέτρινο θρόνο του προηγούμενου τρέιλερ. Τη βλέπουμε επίσης να κάνει σχέδια μάχης με τον Tyrion στο ίδιο τραπέζι που πριν λίγο καιρό καθόταν ο Stannis Baratheon. Την ακούμε να λέει ότι ο θρόνος των 7 βασιλείων της ανήκει δικαιωματικά και βλέπουμε τον στρατό των Άσπιλων σε δράση, αλλά και μια ορδή Dothraki να πολεμάει πάνω από τα άλογά της. Σε περαιτέρω ενδιαφέρουσες εξελίξεις σε αυτό το στρατόπεδο, φαίνεται να υπάρχει κάτι ερωτικό μεταξύ των δύο νέων συμμάχων, της αδερφής του Theon, τη Yara και της Ellaria Sand. Το ίδιο και για τη Missandei και τον Grey Worm.

Και μιλώντας για σιχαμένα σκουλήκια, στο βόρειο μέτωπο, βλέπουμε τον Littlefinger, έχοντας τη δική του ατζέντα, να προσπαθεί να στρέψει τη Sansa εναντίον του Jon, γιατί φυσικά δε μπορούμε να έχουμε ένα καλό πράγμα σε αυτή τη σειρά. Για να αισθανθούμε λίγο καλύτερα, ο Jon φαίνεται σε επόμενο πλάνο να τον κολλάει στον τοίχο στις κρύπτες του Winterfel, όπως ακριβώς ο συγχωρεμένος ο θείος Ned Stark έκανε στην πρώτη σεζόν, δηλαδή περίπου 6 χρόνια πριν. Το μίσος για αυτόν τον άνθρωπο πάει σόι.

Η Arya φαίνεται να είναι ανεξήγητα πολύ βόρεια, ή απλά ο Χειμώνας έχει προχωρήσει για τα καλά κοντά στο Winterfel, όπου και ελπίζουμε ότι κατευθύνεται. Όλοι ελπίζουμε σε ένα reunion.

Βλέπουμε επίσης συγκρούσεις σε πλοία και κοντά σε θάλασσα, πράγμα που προμηνύει τον μισητό Euron Greyjoy και τον τεράστιο στόλο που διέταξε να φτιαχτεί μετά τη φυγή του Theon και της Yara. Πολλοί πιθανολογούν μια συμμαχία, ακόμη και γάμο μεταξύ αυτού και της Cersei, με βάση δικά του λεγόμενα αλλά και από το γεγονός ότι το King’s Landing έχει την ανάγκη ενός στόλου.

Τέλος, μπορούμε να δούμε τον Jon σε μάχη, αλλά και τους δράκους σε μέγεθος επιβατικού αεροπλάνου, όπως μας είχαν υποσχεθεί οι παραγωγοί της σειράς. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη δήλωσή τους ότι αυτή η σεζόν θα έχει πολύ πιο γρήγορο ρυθμό (λογικό, αν σκεφτούμε τον περιορισμένο αριθμό επεισοδίων) και με τους ηθοποιούς να κάνουν λόγο για το πιο καλογραμμένο σενάριο όλων των κύκλων, περιμένουμε πραγματικά εκθαμβωτικά αποτελέσματα.

+μπόνους: Jorah?