Thursday, 25 Feb 2021
Advertisement
EvEntS ΑΤΖΕΝΤΑ ΝΕΑ - ΣΗΜΕΡΑ

3ο Φεστιβάλ Δάσους με την υπογραφή του ΚΘΒΕ. Η μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!

3ο Φεστιβάλ Δάσους

Με την υπογραφή του ΚΘΒΕ

Η μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!

 

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί για τρίτη φορά αυτό το καλοκαίρι, με το κύρος και την υπογραφή του ΚΘΒΕ. Από τις 7  Ιουνίου έως τις 20 Σεπτεμβρίου, με κέντρο το Θέατρο Δάσους, αλλά και με παράλληλες εκδηλώσεις στο Θέατρο Γης, στο Βασιλικό Θέατρο και στην ΕΜΣ, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κορυφαίες παραγωγές στο θέατρο, στη μουσική και στο χορό, με τους πιο αγαπημένους δημιουργούς αλλά και τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Το μεγαλύτερο καλοκαιρινό ραντεβού της πόλης αναβαθμίζεται φέτος και αποκτά διεθνή χαρακτήρα καθώς εγκαινιάζεται το Διεθνές Φεστιβάλ  Δάσους το οποίο θα φιλοξενήσει σημαντικές παραγωγές διεθνούς εμβέλειας από  το εξωτερικό. Η διοργάνωση «Φεστιβάλ Δάσους ΚΘΒΕ», που περιλαμβάνει την υλοποίηση του “Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους” εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 14 Ιουλίου, έχοντας ως στόχο τη γνωριμία του κοινού της πόλης με εξέχοντες καλλιτέχνες και σύγχρονες θεατρικές προσεγγίσεις από την Πολωνία, Σλοβενία, Ρουμανία, Ισπανία,  & το Ισραήλ  καθώς και μία ελληνική συμμετοχή από το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου,  με επτά ενδιαφέρουσες  παραγωγές  που  θα παρουσιαστούν στο θέατρο Δάσους καθώς και στις κλιματιζόμενες αίθουσες της ΕΜΣ και του Βασιλικού Θεάτρου.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν και φέτος το καλοκαίρι στη μεγάλη γιορτή της της Βόρειας Ελλάδας!

 

 

Χορηγός Φεστιβάλ Δάσους: FIX HELLAS

 

«Το Φεστιβάλ Δάσους αποτελεί πλέον θεσμό, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά γενικότερα για τη Β. Ελλάδα, με εξαιρετικές παραστάσεις και μουσικά δρώμενα, που χρόνο με τον χρόνο ανεβάζουν τον πήχη ακόμα ψηλότερα. Η FIX Hellas για 3η συνεχή χρονιά υποστηρίζει ενεργά το ΚΘΒΕ και το Φεστιβάλ Δάσους, καλώντας το κοινό να μας συντροφεύσει και φέτος στο μοναδικό αυτό ταξίδι πολιτισμού.»

 

Τζελίνα Σούχλα, Senior Brand Manager FIX Brands – Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε.

 

1Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ

 

Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Σλοβενία – Σλοβενικό Λαϊκό Θέατρο Τσέλιε (Slovensko Ljudsko Gledališče Celje)

«Ρόουζ Μπερντ» του Γκέρχαρτ Χάουπτμαν

Μια παράσταση που έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό, έχει παρουσιαστεί σε διεθνή φεστιβάλ και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές. Ένα κλασικό κείμενο σε μια σύγχρονη θεατρική απόδοση με επίκαιρο αλλά και διαχρονικό προβληματισμό.

 

Σκηνοθεσία: Mateja Koležnik
Παίζουν: Branko Završan, Liza Marija Grašič, Andrej Murenc, Lučka Počkaj, Igor Žužek, Aljoša Koltak, David Čeh, Barbara Medvešček, Manca Ogorevc, Tanja Potočnik, Igor Sancin, Damjan M. Trbovc

 

Με ελληνικούς & αγγλικούς υπέρτιτλους.

 

Τρίτη 4 και Τετάρτη 5 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ισπανία – Ζero en conducta theatro

Αllegro ma non troppo (ή …αν η αγάπη είναι τυφλή…γιατί μας κοιτάζει;)

Η παράσταση αναδείχθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου της Σόφιας και έχει περιοδεύσει σε όλη την Ευρώπη. Με κούκλες, εμψύχωση αντικειμένων αλλά και τη χρήση σωματικού θεάτρου οι δύο πρωταγωνιστές συνθέτουν με δεξιοτεχνία ένα ζωντανό μνημείο του έρωτα σε όλες του τις εκφάνσεις, από το οποίο δε λείπει το χιούμορ αλλά ούτε και η συγκίνηση.

 

Συγγραφέας: Jose Antonio Puchades (Putxa)

Δραματοποίηση: Julieta Gascón, Putxa

Σκηνοθεσία: Putxa

Μουσική: Arnaud Spicq

Παίζουν: Putxa, Julieta Gascón

 

Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

Ρουμανία – Εθνικό Θέατρο «Ίων Λούκα Καρατζιάλε» (Teatrul National IL Caragiale)

«Τρικυμία»

Βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Η παράσταση σηματοδοτεί την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη του Alexander Morfov,  του σημαντικού Βούλγαρου Σκηνοθέτη (Δον Ζουάν, Εθνικό Θέατρο Σόφιας 2011), αυτή τη φορά με το σαιξπηρικό αριστούργημα της Τρικυμίας και στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Πρόσπερο, τον καταξιωμένο σαιξπηρικό ηθοποιό και διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου του Βουκουρεστίου, Ίωνα Καραμήτρου. Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή με πάνω από 70 συντελεστές που μεταφέρει την ατμόσφαιρα του παραμυθιού με τους ισχυρούς πολιτικούς συμβολισμούς στο σκηνικό μιας άγνωστης γης (terra incognita) μακριά από τον “πολιτισμένο” κόσμο, όπου όλα είναι δυνατόν να συμβούν.

 

Σκηνοθεσία-Μουσική επένδυση: Alexander Morfov

Παίζουν: Ion Caramitru, Alexandra Sălceanu, Mihai Călin, Istvan Teglas, Alexandru Călin, Gavril Pătru, Ioan Andrei Ionescu, Andrei FInţi, Vitalie Bichir,   Marcelo S. Cobzariu, Mihai Calotă, Alexandra Poiană, Eduard Cârlan, Mădălin Mandin, Ionuţ Toader, Axel Moustache, Eduard Adam.

 

Με ελληνικούς υπέρτιτλους

 

Πέμπτη 6 και Παρασκευή 7 Ιουλίου

ΦΟΥΑΓΙΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ισραήλ –  Hanut 31 Theatre

«Plastic Heroes» του Ariel Doron

παράσταση εμψύχωσης αντικειμένων

Η παράσταση έχει ταξιδέψει σε πάνω από 20 πόλεις και φεστιβάλ στην Ευρώπη και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.

 

Δημιουργία – εκτέλεση: Ariel Doron

 

Δευτέρα 10, Τρίτη 11 και Πέμπτη 13 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Πολωνία – Teatr Zar Ινστιτούτου Γκροτόφσκι

MEDEAS ON GETTING ACROSS

Με αφορμή το ομώνυμο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη, ο Jarosław Fret  και το Teatr Zar συνθέτουν μια σύγχρονη και επίκαιρη προσέγγιση του πανάρχαιου μύθου σε μια παράσταση – work in progress που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά εκτός Πολωνίας.

 

Μουσική δραματουργία – εγκατάσταση – σκηνοθεσία: Jarosław Fret, Simona Sala

Κείμενο: Δημήτρης Δημητριάδης

Performers/Μουσικοί: Davit Baroyan, Jarosław Fret, Aleksandra Kotecka, Selda Őztűrk, Simona Sala, Orest Sharak, Marjan Vahdat, Tomasz Wierzbowski

 

 

Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Ιουλίου

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Πολωνία – Teatr Zar Ινστιτούτου Γκροτόφσκι

«Armine, Sister»

Μια παράσταση σταθμός στη σύγχρονη πορεία του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι. Έχει παρουσιαστεί σε δεκάδες φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Μια μυσταγωγία που αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα στον θεατή.

 

Ηθοποιοί/Μουσικοί: Davit Baroyan, Ditte Berkeley, Przemysław Błaszczak, Alessandro Curti, Jarosław Fret, Murat Içlinalça, Dengbesz Kazo, Aram Kerovpyan, Vahan Kerovpyan, Kamila Klamut, Aleksandra Kotecka, Simona Sala, Orest Sharak, Mahsa Vahdat, Marjan Vahdat, Tomasz Wierzbowski

 

 

Πέμπτη 13 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

Ελλάδα – Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

«Κύκλωπας» του Ευριπίδη
Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης

Ένας κόσμος αντρικός, ωμός και βίαιος, κόσμος αλληλοεξόντωσης και ανθρωποφαγίας, όπου το δίκαιο ορίζεται από τον εκάστοτε ισχυρό. Η παράσταση, με αποκλειστικά γυναικεία διανομή, διερευνά αυτόν τον άκρως αντρικό κόσμο, μέσα από τη γυναικεία φύση. Μέσα από τον ψυχισμό, τα εκφραστικά μέσα, το σώμα της γυναίκας. Και αναζητά την ισορροπία ανάμεσα στο σοβαρό και το γελοίο, ανάμεσα στο σπλάτερ και την κωμωδία.

Πρώτη παράσταση πριν την παρουσίαση στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου.

 

Παίζουν: Στεφανία Γουλιώτη, Άννα Καλαϊτζίδου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Νεφέλη Μαϊστράλη, Μαρία Μοσχούρη, Αμαλία Νίνου, Μυρτώ Πανάγου, Ελένη Τσιμπρικίδου

 

 

Παράλληλες Δραστηριότητες Διεθνούς Φεστιβάλ

 

Κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους θα διοργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις και εργαστήρια από εκπροσώπους των προσκεκλημένων θιάσων. Εργαστήρια θα πραγματοποιήσουν ο Γιάροσλαβ Φρετ, διευθυντής του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι στην Πολωνία και σκηνοθέτης, ο Αριέλ Ντορόν, ηθοποιός και σκηνοθέτης από το Ισραήλ και οι Putxa και Julieta Gascón από τον θίασο Zero en Conducta Teatro της Ισπανίας.

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις αυτές και τις αιτήσεις συμμετοχής στα εργαστήρια θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του ΚΘΒΕ.

 

Την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνάντηση με το κοινό για την αποτίμηση των αποτελεσμάτων του Φεστιβάλ και τις προοπτικές του, (Παρασκευή 14 Ιουλίου, στις 11π.μ., στο άνω Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου).

 

 

 

 

              

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ

ΙΟΥΝΙΟΣ, ΙΟΥΛΙΟΣ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

 

ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

 

ΙΟΥΝΙΟΣ 2017

Τετάρτη 7 Ιουνίου

Μουσική

Συναυλία με τον Σωκράτη Μάλαμα

[Πληροφορίες: Δέσποινα Πολυχρονίδου, Τ. 6947285746]

 

Τετάρτη 14 Ιουνίου

Μουσικοθεατρική παράσταση

Συναυλία: «25 Χρόνια Άγαμοι Θύται»

Πρωταγωνιστούν οι: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Δημήτρης Σταρόβας, Χρήστος Μητρέντζης, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιώργος Χατζής, Σοφία Παπουλάκου και η Ρούλα Μανισάνου. Και φυσικά, o βιρτουόζος Σπύρος Παπαδόπουλος

[Πληροφορίες: Ηχόχρωμα Ε. ihohroma@yahoo.gr | www.facebook.com/ihohroma]

 

Πέμπτη 15 Ιουνίου

Μουσική

Συναυλία με την Ελεονώρα Ζουγανέλη «Love tour ’17»

[Πληροφορίες: Menta Art Events – www.menta3.com – Τ. 2108617577]

 

Σάββατο 24 Ιουνίου

Θέατρο

«Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου

Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις

Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Γιώργος Καύκας, Αλέξανδρος Τσακίρης, Κλειώ – Δανάη Οθωναίου, Ιώβη Φραγκάτου, Γιώργος Παπανδρέου.

Χορός: Λουκία Βασιλείου, Μομώ Βλάχου, Δημήτρης Δρόσος, Ελένη Θυμιοπούλου, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Σταυριάννα Παπαδάκη, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Αλεξία Σαπρανίδου, Πολυξένη Σπυροπούλου, Γιώργος Σφυρίδης, Ευανθία Σωφρονίδου, Κωνσταντίνος Χατζησάββας.

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος – Πρεμιέρα

[Πληροφορίες: 2315 200 200, www.ntng.gr]

 

Παρασκευή 30 Ιουνίου

Μουσική παράσταση

«Breakin’ Mozart»

[Πληροφορίες: Μαργαρίτα Σίσιου Τ. 69 79 22 22 14]

 

ΙΟΥΛΙΟΣ 2017

Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Ιουλίου

Μουσική παράσταση

Θάνου Μικρούτσικου- Νίκου Καββαδία

«Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου»

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Θάνος Mικρούτσικος, Στέλιος Μάινας, Σταύρος Ζαλμάς, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκος Αρβανίτης, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Ιωάννης Παπαζήσης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Φαλελάκης, Ελένη Ζαραφίδου, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Νατάσσα Σαραντοπούλου κ.α.

Τραγουδούν: Ρίτα Αντωνοπούλου – Κώστας Θωμαΐδης

[Πληροφορίες: Ειρήνη Λαγουρού Κ. 6977 247725 / Ε. irini.lagourou@gmail.com]

 

Δευτέρα 17 Ιουλίου και Τρίτη 18 Ιουλίου

Θέατρο

«Οιδίπους επί Κολωνώ» του Σοφοκλή

Σκηνοθεσία:   Σταύρος Σ. Τσακίρης

Παίζουν: Δημήτρης Λιγνάδης, Κώστας Καζάκος, Κόρα Καρβούνη, Τζένη Κόλλια, Άρης Τρουπάκης, Δημήτρης Ήμελλος, Δημήτρης Λάλος, Πέτρος Δασκαλοθανάσης, Παναγιώτης Διαμαντόπουλος, Θεόδωρος Παλτόγλου, Κωνσταντίνος  Τριανταφυλλίδης, Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Βαλέρια Δημητριάδου, Παναγιώτης Καμμένος, Ορέστης Καρύδας, Αγγελίνα Κλαυδιανού

[Πληροφορίες: Άρης Ασπρούλης Τ. 6934581624 / Ε. Arisas84@gmail.com]

 

Τετάρτη 19 Ιουλίου

Θέατρο

«Φιλιώ Χαϊδεμένου»

Σκηνοθεσία: Βασίλης Ευταξόπουλος

Παίζουν: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Ζαχαρίας Καρούνης, Μαίρη Σαουσοπούλου, Δημήτρης  Kαραβιώτης, Εμμανουέλα Χαραλάμπους-Ένγκελ, Γιώργος Φλωράτος.

[Πληροφορίες: Αναστασία Παπαγεωργίου Τ. 6932740751]

 

Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιουλίου

Θέατρο

«Αλέξης Ζορμπάς» του Νίκου Καζαντζάκη

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Διασκευή: Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά: Γρηγόρης Βαλτινός, Νίκος Βερλέκης Στέλλα Γκίκα, Ναταλία Δραγούμη, Ταμίλα Κουλίεβα, Άννα Μονογιού, Μέμος Μπεγνής, Τάκης Παπαματθαίου, Γιώργος Παράσχος, Γρηγόρης Σταμούλης και ο Ρένος Ρώτας

Συμμετέχουν οι: Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Βασίλης Ζαϊφίδης, Βασίλης Λέμπερος, Αλεξία Μουστάκα, Αρετή Πασχάλη, Δέσποινα Πολυκανδρίτου,  Μαριαλένα Ροζάκη, Αλέξανδρος Σιάτρας, Γιώργος Τσούρμας, Νικορέστης Χανιωτάκης

[Πληροφορίες: Μαρκέλλα Καζαμία Τ.6946 507792]

 

Πέμπτη 27 Ιουλίου

Θέατρο

«Μήδεια» του Ευριπίδη

Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη

Παίζουν: Μαρία Ναυπλιώτου, Χάρης Φραγκούλης, Αλεξάνδρα Καζάζου, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Θεοδώρα Τζήμου, Σύρμω Κεκέ, Ιωάννα Μαυρέα, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Γεράσιμος Γεννατάς, Κωνσταντίνα Τάκαλου.

Μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

[Πληροφορίες: Βασιλεία Τάσκου Ε. vasileia@gmail.com / Τ. 2109212900, 6974562522

Θέατρο Τέχνης Τ. 210 3222760 / Ε. info@theatro-technis.gr, http://www.theatro-technis.gr/]

 

Παρασκευή 28 Ιουλίου

Χορός

Russian Ballet Theatre «Ωραία Κοιμωμένη»

[Πληροφορίες: Αφοί Τάγαρη Τ. 210 8221250 – 210 5229519 / Ε. tag.periodia@theamatagaris.gr]

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

Δευτέρα 28 Αυγούστου

Θέατρο

«Ειρήνη» του Αριστοφάνη

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης

Μια μουσική παράσταση σε σύνθεση του Νίκου Κυπουργού

Με τη συμμετοχή της Καμεράτα – Ορχήστρα των φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου

​Παίζουν: Τζίμης Πανούσης (Τρυγαίος), Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Ειρήνη Καράγιαννη, Αιμιλιανός Σταματάκης.

Χορός: Ασημίνα Αναστασοπούλου, Θωμάς Βελισσάρης, Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Νίκος Καρδώνης, Γιασεμί Κηλαηδόνη, Γιάννης Κλίνης, Νάντια Κοντογεώργη, Ελίτα Κουνάδη, Ηλίας Κουνέλας, Ελένη Μπούκλη, Μαρία Νίκα, Μαρίνα Σάττι, Γιωργής Τσουρής, Αντιγόνη Φρυδά.

Εθνικό Θέατρο

[Επικοινωνία: Μαριάννα Πανά Τ:210. 5288112, 6948 661517, Γραφείο Τύπου 210. 5288164, 210 5288111]

 

Τετάρτη 30 Αυγούστου

Θέατρο

«Βάκχες» του Ευριπίδη

ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας

Διασκευή- Σκηνοθεσία: Έκτορας Λυγίζος

Παίζουν: Ανθή Ευστρατιάδου, Έκτορας Λυγίζος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Άρης Μπαλής, Αργύρης Πανταζάρας, Ανέζα Παπαδοπούλου, Μαρία Πρωτόπαππα, Χρήστος Στέργιογλου.

Συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και ΔΗ-ΠΕΘΕ Λάρισας

[Πληροφορίες: Χρήστος Δημητριάδης Τ. 2410-621209, Κ. 6976-977747 Ε. xrdimithessaliko@gmail.com]

 

Πέμπτη 31 Αυγούστου και Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου

Θέατρο

«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη

Σκηνοθεσία – Απόδοση: Γιάννης Μπέζος

Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ναταλία Τσαλίκη (Μυρρίνη) και ο Γιάννης Μπέζος (Πρόβουλος), Δανάη Μπάρκα, Ελευθερία Μπενοβία, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Κατερίνα Μισιχρόνη, Δάφνη Δαυίδ, Ντένια Στασινοπούλου, Χριστίνα Σπατιώτη, Γιώργος Γιαννακάκος, Παναγιώτης Κατσώλης, Στέλιος Ιακωβίδης, Θάνος Κοντογιώργης, Γιώργος Κατσής, Σταύρος Μαρκάλας, Γιάννης Ζαράγκαλης.

[Πληροφορίες: Μαρένα Καδιγιαννοπούλου Τ. 6972 303 800]

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου

Θέατρο

«Άλκηστη» του Ευριπίδη
Σκηνοθεσία – Επεξεργασία μετάφρασης: Κατερίνα Ευαγγελάτου

Διανομή: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Κίτσου, Γιάννης Φέρτης, Κώστας Βασαρδάνης, Σωτήρης Τσακομίδης, Ερρίκος Μηλιάρης, Κίττυ Παϊταζόγλου

Χορός: Κωνσταντίνος Βουδούρης, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Γιώργος Ζυγούρης, Στάθης Κόικας, Μιχάλης Μιχαλακίδης, Αντώνης Μιχαλόπουλος, Γιώργος Νούσης, Χρήστος Ξυραφάκης, Στέλιος Παυλόπουλος, Δημόκριτος Σηφάκης, Περικλής Σκορδίλης, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Βαλάντης Φράγκος
Εθνικό Θέατρο

[Επικοινωνία: Μαριάννα Πανά 210.5288112, 6948 661517, Γραφείο Τύπου: 210. 5288164, 210. 5288111]

 

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου

Μουσική

Συναυλία με τον Κωστή Μαραβέγια

[Πληροφορίες: Κατερίνα Παπαδοπούλου, Τ. 6944 50 5877 / Ε. katerina.Papadopoulou@umusic.com

Αλεξία Στουρνάρα, Τ. 6932 467906 / Ε. Alexia.Stournara@umusic.com]

 

 

 

 

ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ

 

ΙΟΥΝΙΟΣ 2017

Δευτέρα 19 Ιουνίου

Μουσική

Συναυλία με τον Γιάννη Χαρούλη

[Πληροφορίες: Τ. επικοινωνίας: 210.9217593, aftofoto@aftofoto.gr]

 

Παρασκευή 30 Ιουνίου

Θεατρική Όπερα

«Ευρώτας» του Θεόδωρου Λεμπέση, σε λιμπρέτο Γιάννη Φίλια

Σκηνοθεσία: Μαρλέν Καμίνσκι

Ηθοποιοί:  Τάσος Νούσιας  , Νάνα Παπαδάκη

Υψίφωνος:  Μαρία Κωστράκη

Μπασοβαρύτονος: Γιώργος Ματθαιακάκης

Χορός: Νικολέτα Κούτιτσα, Πηνελόπη Μωρούτ, Αρετή Παλούκη

Συνοδεύει Ορχήστρα δωματίου

Διεύθυνση Ορχήστρας: Θεόδωρος Λεμπέσης

[Πληροφορίες: Αναστασία Καβαλλάρη a.kaballari@yahoo.com]

 

ΙΟΥΛΙΟΣ 2017

Δευτέρα 3 Ιουλίου

Θέατρο

Piaf! The Show

[Πληροφορίες: Βαγγέλης Περάκης, Τ. 6972858515 / Ε. pr.perakis@gmail.com,

Αγλαϊα Παγώνα Τ. 6946506280 Ε. aglaiapagona@gmail.com

Γιώργος Εριτσίδης, Τ. 6932440622, Ε. eritsidis@gmail.com]

 

Κυριακή 9 Ιουλίου

Μουσική

Συναυλία «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη»

Μια ιστορική παράσταση-αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη.

[Πληροφορίες: Παναγιώτης Πάντος -ARTRACK Τ. 210 3609883 / Κ. 6977 218788 / Ε. artrack@gmail.com

Σίσση Δημάκη T. 210 6080528 / K.6934 606151 / Ε. sissi.dimaki@gmail.com]

 

Τετάρτη 19 Ιουλίου

Χοροθέατρο

«Χοροπαιδίες»

Σκηνοθεσία -Χορογραφία : Άρτεμις Ιγνατίου

Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση : Θόδωρος Λεμπέσης

Ενδυματολόγος :Αλέξανδρος Κομπόγιωργας

Σχεδιασμός Φωτισμών: Μελίνα Μάσχα

[Πληροφορίες: Αναστασία Καβαλλάρη a.kaballari@yahoo.com]

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου

Μουσική

Συναυλία με τους: Γιώργο Νταλάρα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Κότσιρα

[Πληροφορίες: Ιωάννα Μεταξοπούλου, Τ. 694 4188878 / Ε. metaxopouloui@gmail.com]

 

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου

Μουσική

Συναυλία με την το Σταύρο Ξαρχάκο και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη – «Η συνάντηση»

[Πληροφορίες: Αλέξανδρος Σαλαμές, Ε. asalames1@gmail.com]

 

 

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΙΟΥΝΙΟΣ 2017

Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Ιουνίου

Χορός

The Social Body Dance Lab – «Grace Zone»

[Κατερίνα Αντωνιάδου, E. kinaisthesi@yahoo.com / Τ. 6972 427-827]

 

Τετάρτη 14 Ιουνίου

Performance

Cayetano «Solo Project»

[Πληροφορίες: Γιώργος Μπρατάνης, Τ. 6977777485 / Ε. info@cayetanomusic.com]

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017

Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

Παράσταση εικαστικού χορού

The Nest «One route to freedom / Trial one»

[Δέσποινα Καπουλίτσα : Τ. 6947 478530 / Ε. dkapoulitsa@gmail.com]

 

Τετάρτη  20 Σεπτεμβρίου

Performance

«Δανεικά Παπούτσια» – Θέατρο του Νέου Κόσμου

Μια σχεδόν Solo & A Capella μουσική παράσταση

Σύλληψη – Επιλογή τραγουδιών & κειμένων: Χριστίνα Μαξούρη

Ερμηνεύει: Χριστίνα Μαξούρη

Μουσικοί: Σοφία Ευκλείδου, Τάσος Μισυρλής, Μιχάλης Βρέττας, Κώστας Καριτζής, Βασίλης Παναγιωτόπουλος

[Πληροφορίες: Χριστίνα Μαξούρη, Τ. 6974941001 / Ε. cristinmaxour@gmail.com]

 

 

ΧΟΡΗΓΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ

FIX HELLAS

 

 

ΜΟΝΙΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΕΡΤ, ΕΡΤ3, EΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, 102 FM, 9,58 FM, TV 100, FM100

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ tv, ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΡΩΤΙΚΟΣ FM, NEXT, ΚΟΣΜΟΡΑΔΙΟ 95,1, Plus 102,6, More 103, Στο κόκκινο, Rock 1055, vfm,

Focus, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ , ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ADORE, EΠΙΛΟΓΕΣ, Epiloges.gr, MAKTHES.GR, Αυγή, Τύπος Θεσσαλονίκης, typosthes.gr, thestival, In2 Life, culturenow, monopoli, rejected, Kabusiness, enallaxnews, Citylife24, ΕΞΩΣΤΗΣ, Φιλμ Νουάρ, Αυλαία,

Art and Life, Lavart, ARTIC

 

 

ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ELLINAIR

 

Με την υποστήριξη

INTERLIFE – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΕΛΤΑ, CAFÉ THEATRO,

ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9, ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ

 

 

 

 

ΤΜΗΜΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΘΒΕ

Προϊσταμένη Τμήματος: Ελπίδα Βιάννη, Τ. 2315.200009 &6973432362, Ε.e.vianni@ntng.gr

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λένα Ευαγγέλου- Μαρία Γουγουτσά, Τ. 2315 200010- 2315 200024 /Ε.press@ntng.gr

www.ntng.gr/www.facebook.com/ntngreece

www.youtube.com/ntngreece/twitter@ntngreece