Monday, 1 Mar 2021
Advertisement
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΙΝΕΜΑ

2 ταινίες για όσους μείνουν σπίτι σήμερα Τρίτη

Και ενώ πλησιάζει ο Ιούνιος και το πολυπόθητο καλοκαίρι, η βροχή δεν σταματάει. Μην σας παίρνει από κάτω όμως.. Γιατί ξέρετε τι πάει πακετάκι με τη βροχή; Μα τι άλλο φυσικά, από μία καλή ταινία (και ίσως ζεστός καφές)! Για αυτό είμαστε εμείς εδώ, να σας προτείνουμε 2 εξαιρετικές ταινίες για το απόγευμα της Τρίτης. Διαφορετικές, όπως πάντα, μεταξύ τους, για να διαλέξετε. Για να δούμε..

 

The Big Chill (1983)

https://www.youtube.com/watch?v=O19k-YtwXTg

Πληροφορίες  Σκηνοθεσία: Lawrence Kasdan

                           Σενάριο: Lawrence Kasdan, Barbara Benedek

                           Παίζουν: Tom Berenger, Glenn Close, Jeff Goldblum

                           Κατηγορία: Comedy, Drama

Υπόθεση Μετά την αυτοκτονία ενός φίλου, μία παρέα 8 ατόμων, που γνωρίζονται από τα φοιτητικά τους χρόνια, επανενώνεται. Περνούν όλοι μαζί ένα ΣαββατοΚύριακo στη Νότια Καρολίνα, στο εξοχικό του ενός, ενώ προσπαθούν να ξανασμίξουν τις χαμένες και φθαρμένες από τον χρόνο σχέσεις τους. Πλέον δεν είναι 20 χρονών επαναστάτες της γενιάς του ’60, αλλά ώριμοι, ενήλικοι πολίτες. Τι σημασία έχει όμως; Η τρέλα μένει τρέλα. Τα απωθημένα, απωθημένα. Και οι δεσμοί μεταξύ τους… σπάνε; Επτά φίλοι που έχασαν ήδη έναν. Δεν τους παίρνει να χάσουν κι άλλα.

Μία πολύ όμορφα διαμορφωμένη παραγωγή του 1983, όπου οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων αποτελούν το κυρίως νήμα που διαπερνά το μήκος της ταινίας. Το The Big Chill είναι ένα κοινωνικό δράμα που αγγίζει και τα όρια της κωμωδίας με μικρές πινελιές χιούμορ, βασισμένο όμως σε στενάχωρες συγκυρίες και ζητήματα. Το ενδιαφέρον μένει ακέραιο καθ’ όλη τη διάρκεια, καθώς οι 7 φίλοι αναζητούν κομμάτια από τον παλιό τους εαυτό προσαρμοσμένα στο συγκεκριμένο σύνολο ανθρώπων. Η παρεΐστικη ατμόσφαιρα ίσως σας θυμίσει τα λατρεμένα Φιλαράκια, όπως και τα πειράγματα, τα φλερτ και οι συχνές διαφωνίες μίας αγαπημένης παρέας. Είναι μία διαχρονική ταινία που δεν έχει χάσει την αξία της με τον καιρό, κάθε άλλο. Και δεν θα την χάσει και ποτέ!

 

Mr. Nobody (2009)

Πληροφορίες  Σκηνοθεσία-Σενάριο: Jaco Van Dormael

                           Παίζουν:  Jared Leto, Sarah Polley, Diane Kruger

                           Κατηγορία: Drama, Fantasy, Romance

Υπόθεση Οι γονείς του Nemo χωρίζουν. Ο Nemo στέκεται στον σιδηροδρομικό σταθμό και σκέφτεται: Να πάει να ζήση με τη μαμά του ή να μείνει με τον μπαμπά του; Ο Nemo ερωτεύεται. Ποια κοπέλα όμως; Ο Nemo σκέφτεται: να τη προσεγγίσει ή όχι; Ο Nemo πάντα δεν ξέρει τι να επιλέξει. Ξέρει πως για κάθε επιλογή υπάρχουν άπειρες πιθανότητες. Όσο δεν επιλέγει, όλα είναι δυνατά.

Σας μπέρδεψα;

To Mr Nobody, μία ταινία του 2009, έχει να σας προσφέρει πολλές σπαζοκεφαλιές και σκέψη. Είναι σίγουρα χαοτική και δυσανάγνωστη, όμως αξίζει τον κόπο. Μία ανακατεμένη πλοκή, που όμως εάν παρατηρήσετε τα κομμάτια σωστά, βγάζει παραπάνω από ένα νοήματα. Η σφιχτοδεμένη σκηνοθετική σύνθεση της βοηθάει αρκετά ώστε να λύσετε το αίνιγμα της αφήγησης. Ενώ, προσφέρει μία εντυπωσιακή αισθητική με τα πλάνα και την ομοιομορφία της, παρά την ανακατωσούρα. Αποτελεί μία καλοδουλεμένη και στημένη δουλειά με ιδιαίτερα καλλιτεχνικά σημάδια. Θέλετε να προβληματιστείτε ευχάριστα; Δείτε αυτή τη ταινία!