Monday, 1 Mar 2021
Advertisement
ΣΕΙΡΕΣ ΣΙΝΕΜΑ

10 υπέροχες σειρές που ακυρώθηκαν πολύ νωρίς

Ο χειρότερος εφιάλτης όσων βλέπουν σειρές, είναι ότι δε θα εκτιμηθούν από άλλους εξίσου και θα οδηγηθούν στην ακύρωση. Και αφού στις μέρες μας οι σειρές είναι κάτι πολύ σημαντικό για όλους, ακολουθεί μια λίστα με σειρές που πλήγωσαν το κοινό με την ξαφνική ακύρωσή τους! Φυσικά υπάρχουν πολλές σειρές που ακυρώθηκαν ξαφνικά στις 4 ή 5 σεζόν τους, αυτή η λίστα περιλαμβάνει μόνο αυτές που κόπηκαν το πολύ στην 3η!

1.Hannibal

Η σειρά του Bryan Fuller που έκλεψε τις εντυπώσεις με την ιδιαίτερη και βίαιη αισθητική της και τους ενδιαφέροντες χαρακτήρες της, διήρκεσε 3 σεζόν. Η σειρά αποτελεί prequel στις ταινίες Hannibal αλλά και στα βιβλία του Thomas Harris, πράγμα που μας κάνει να είμαστε ευγνώμονες για τη διάρκειά της. Από την αρχή δηλαδή, όλοι ήταν σκεπτικοί με μια τέτοια μεταφορά και παρά την εντυπωσιακή επιτυχία του στο διεθνές κοινό, οι Αμερικανοί τηλεθεατές δεν το είδαν με τόσο καλό μάτι.

Βέβαια, η τρίτη σεζόν είναι ένα αρκετά ικανοποιητικό τέλος στη σειρά, έχουν μείνει όμως κάποια ανοιχτά μέτωπα που οι φαν αλλά και η παραγωγή θα ήθελαν να εξερευνήσουν. Μέχρι και σήμερα, 2 χρόνια μετά την ακύρωσή της, οι προσπάθειες για την αναβίωσή της συνεχίζονται και φαίνονται όλο και πιο ελπιδοφόρες, μέχρι όμως να έχουμε κάποια επίσημη επιβεβαίωση, η θέση της σε τέτοιου είδους λίστες είναι εγγυημένη.

 

2. Freaks and Geeks

Το Freaks and Geeks ξεκίνησε το 1999, με πρωταγωνιστές σημερινά μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως τον James Franco (Spiderman, The Interview, 11.22.63), τον Jason Segel (How I Met Your Mother) και τον Seth Rogen (The Interview, Sausage Party). Ασχολήθηκε με τις εμπειρίες 7 παιδιών στο Γυμνάσιο και είχε ένα ιδιαίτερο χιούμορ και χαρακτήρες που σου επέτρεπαν να ταυτιστείς μαζί τους πολύ εύκολα. Δυστυχώς, το ίδιο το NBC, όπου και παιζόταν, καταδίκασε τη σειρά βάζοντάς τη σε ώρα που το target audience της δεν έβλεπε συνήθως τηλεόραση αλλά και με κενά ολόκληρων μηνών ανάμεσα στα επεισόδιά της.

Επιπλέον, υπήρξαν πολλές αναταραχές στο κανάλι εκείνη την εποχή αλλά και έντονες καλλιτεχνικές και άλλες διαφορές ανάμεσα στους παραγωγούς της σειράς και του NBC. Με την πρόσφατη προσθήκη της σειράς στο Netflix, το κοινό άρχισε να τη βλέπει και πάλι και να αναρωτιέται γιατί δεν υπήρξε δεύτερη σεζόν. Το θετικό είναι ότι οι περισσότεροι από τους μικρούς πρωταγωνιστές προχώρησαν με τη ζωή τους και την καριέρα τους σε μεγαλύτερα πράγματα.

 

3. Pushing Daisies

Άλλη μια σειρά του Bryan Fuller βρίσκεται στη λίστα. Το Pushing Daisies είχε προταθεί για 17 primetime Emmy και κέρδισε 7 από αυτά στις 2 σεζόν που κυκλοφόρησε, πολύ περισσότερα από ότι έχουν να επιδείξουν άλλες, μεγαλύτερες σειρές. Θεωρείται ότι το Pushing Daisies έπεσε θύμα της απεργίας των σεναριογράφων του 2007-2008, αφού έβγαλε 9 επεισόδια στην πρώτη σεζόν, αντί για τα 19 που είχε παραγγείλει το κανάλι. Μετά την απεργία, το κανάλι αποφάσισε να μη την ανανεώσει και της δόθηκε ένα βιαστικό τέλος.

Η σειρά ακολουθούσε τον Ned, έναν ζαχαροπλάστη, ο οποίος από πολύ μικρή ηλικία συνειδητοποίησε ότι μπορούσε με ένα άγγιγμα να ξυπνήσει οτιδήποτε έχει πεθάνει, από φρούτα μέχρι ανθρώπους. Παρόλα αυτά, το αναβιωμένο πράγμα ή άνθρωπος θα έπρεπε να πεθάνει και πάλι μέσα σε ένα λεπτό, αλλιώς κάποιος άλλος θα έπαιρνε τη θέση του, αντίθετα. Έτσι μας συστήθηκε και μια ιδιόμορφη ρομαντική ιστορία, αφού ο Ned αποφασίζει να ζωντανέψει την κοπέλα που αγαπάει, με αντίτιμο τη ζωή κάποιου άλλου αλλά και το ότι δε θα μπορέσει να την αγγίξει ποτέ ξανά, αφού το δεύτερο άγγιγμα σήμαινε θάνατο για τον αναβιωμένο.

Η σειρά συνδύαζε μυστήριο με δράμα και κωμωδία, ένας ιδιαίτερος συνδυασμός που όμως έζησε λίγο.

 

4. Sense8

Το Sense8 έχει μόλις λίγες μέρες που ακυρώθηκε από το Netflix, χωρίς προφανή λόγο. Ήταν μία από τις πιο γνωστές σειρές του Netflix, που συνδύαζε φαντασία με δράμα και ασχολήθηκε με υπερβολικά επίκαιρα ζητήματα. Η LGBTQ κοινότητα είχε μια έντονα θετική εκπροσώπηση, το ίδιο και άλλες μειονότητες. Σε γενικές γραμμές, πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις που πρέπει να φροντίζει μια σειρά σήμερα και με το παραπάνω. Για το λόγο αυτό βρήκε από την πρώτη κιόλας σεζόν ένα φανατικό κοινό.

Η σειρά επικεντρωνόταν γύρω από 8 άτομα από όλο τον κόσμο – Ναϊρόμπι, Νότια Κορέα, Σαν Φρανσίσκο, Ινδία, Αγγλία, Γερμανία, Σικάγο και Μεξικό- που έχουν μια τηλεπαθητική σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετές “μαγικές” σκηνές. Η υπόθεση περιλαμβάνει δράση, δράμα και πολύ ιδιαίτερες συναναστροφές μεταξύ των χαρακτήρων που προέρχονται από πολλά διαφορετικά background.

Η αντίδραση του κοινού ήταν έντονη απέναντι στην ακύρωση της σειράς μετά από δύο σεζόν και έχουν ήδη ξεκινήσει τον αγώνα για την επαναφέρουν. Κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό, οπότε προς το παρόν τη βάζουμε στη λίστα με κάποια επιφύλαξη.

 

5. Galavant

Μια από τις πιο ιδιαίτερες σειρές των τελευταίων χρόνων, το Galavant ήταν καταδικασμένο από το πρώτο επεισόδιο. Πρόκειται για ένα μιούζικαλ που διαδραματιζόταν στο μεσαίωνα και ήταν συνδυασμός δράματος, δράσης και κωμωδίας. Μια μιούζικαλ σειρά, με original τραγούδια και τεράστιο αριθμό κοστουμιών και σκηνικών, κόστιζε πολλά στο ABC αλλά δυστυχώς δε βρήκε το κοινό της. Αν νομίζετε ότι είναι δύσκολο να γραφτεί ένα σενάριο, φανταστείτε να χρειάζεται να γραφτεί και σε τραγούδι, μαζί με μουσική για 20 περίπου επεισόδια. Μέσα στο σύντομο χρονικό της διάστημα των 2 κύκλων, η σειρά έφερε αρκετούς γνωστούς guest star, όπως την Kylie Minogue και έγινε μια πολύ επιτυχημένη παρωδία του Μεσαίωνα αλλά και των ίδιων των μιούζικαλ.

Το καστ πάλεψε και αυτό για να σώσει το μέλλον της σειράς με κάθε τρόπο, τελικά όμως προχώρησαν όλοι σε άλλα πράγματα.

 

6. Firefly

Άλλη μια σειρά με πολύ αφοσιωμένο κοινό που ακυρώθηκε το 2003 μετά από 13 επεισόδια αλλά συζητιέται μέχρι και σήμερα. Το Firefly κατάφερε να κερδίσει ένα primetime Emmy για τα εντυπωσιακά ειδικά του εφέ και μετά τη λήξη του, κυκλοφόρησε σε DVD, κάνοντας πολύ καλές πωλήσεις και κάνοντας τη σειρά ακόμα πιο γνωστή. Ήταν όμως ήδη αργά.

Η σειρά ακολουθούσε το πλήρωμα του σκάφους Firefly, σε ένα κόσμο όπου η ανθρωπότητα προσπαθούσε να αποικίσει άλλους πλανήτες μετά από από έναν μεγάλο πόλεμο ανάμεσα στα γένη. Ο Nathan Fillion, ο πρωταγωνιστής, ακόμα και 14 χρόνια αργότερα είναι σε έντονη επικοινωνία με τους φανς και είναι πάντα πρόθυμος να συζητήσει τη σειρά μαζί τους. Είναι όμως και από τις λίγες σειρές που έβγαλαν αργότερα μια ταινία για να ολοκληρώσουν την ιστορία και να δώσουν κάποιο τέλος.

Ο δημιουργός της σειράς Joss Whedon κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να τη σώσει, προχώρησε όμως αυτός, όπως και το υπόλοιπο καστ σε καλύτερα πράγματα.

 

7. Marvel’s Agent Carter

Η Peggy Carter έκανε το ντεμπούτο της στην οθόνη στην ταινία Captain America: The First Avenger ως πράκτορας της μυστικής υπηρεσίας SSR και ερωτικό ενδιαφέρον του Captain America. Στο τέλος της ταινίας, ο κατά κόσμω Steve Rogers πεθαίνει, αφήνοντας το ρομάντζο ανολοκλήρωτο. Έτσι, η Peggy μένει να βοηθήσει στο μάζεμα των σπασμένων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, στον οποίο και έχει πολεμήσει.

Μετά τη λήξη του πολέμου όμως, οι υπόλοιποι άντρες πράκτορες εκεί μέσα την έχουν σε πολύ μικρή εκτίμηση λόγω του φύλου της, παρά το ότι ήταν από του λίγους εκεί μέσα που ήταν όντως στη μάχη. Η σειρά μας δίνει μια υπέροχη συνέχιση στην ιστορία της Peggy αλλά και του Howard Stark, πατέρα του Tony Stark, του γνωστού από τις ταινίες της Marvel, Iron Man. Ο Howard Stark έχει ήδη πεθάνει στις ταινίες, οπότε είναι μια σπάνια ματιά στον κόσμο της Marvel. Ενδιαφέροντες νέοι χαρακτήρες εμφανίζονται, όπως ο μελλοντικός σύζυγος της Peggy και ο Edwin Jarvis, από τον οποίο στη συνέχεια ο Tony ονόμασε τον ηλεκτρονικό του βοηθό.

Όπως και να χει, το ABC θεώρησε ότι περίμενε περισσότερη τηλεθέαση, οπότε και έκοψε τη σειρά στη δεύτερη σεζόν, αφήνοντας πολλά ανοιχτά μέτωπα.

 

8. Moonlight

Το Moonlight ακυρώθηκε το 2008 μετά από μόλις μία σεζόν, η οποία, όπως όλες οι σειρές με βρικόλακες, κατάφερε να συγκεντρώσει ένα φανατικό κοινό. Ήταν ένα project εντελώς εκτός από τα νερά του CBS, που ειδικεύεται σε πιο ρεαλιστικές σειρές, ή αστυνομικές. Πρωταγωνιστής ήταν ο Alex O’ Laughlin, τωρινός πρωταγωνιστής του Hawaii 5-0,  και η Sophia Myles.

Ήταν μια αρκετά φρέσκια ματιά στον μυθικό κόσμο των βαμπίρ, όπου ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, ο Mick St. John δουλεύει σε υποθέσεις, όντας ο ίδιος βαμπίρ και ερωτεύεται μια θνητή αστυνομικό, την οποία είχε σώσει όταν εκείνη ήταν μικρή. Η πλοκή ήταν μυστηριώδης και σκοτεινή, με ένα έγκλημα τη φορά, αλλά και μεγάλη ενασχόληση με το μεταφυσικό, αφού ο Mick πάσχιζε να βρει κάποια θεραπεία για να μπορέσει να ζήσει φυσιολογικά τη ζωή του.

Το CBS όμως θεώρησε ότι δεν έκανε τα νούμερα που περίμενε, οπότε και το το ακύρωσε. Ευτυχώς, για άλλη μια φορά, το καστ του προχώρησε σε καλύτερα πράγματα.

 

9. Constantine

Μία από τις σειρές που ανήκουν στο σύμπαν του Arrow, μαζί με το The Flash, Supergirl και Legends of Tomorrow. Είναι η μόνη που δεν πέτυχε και σταμάτησε την παραγωγή της μετά από 13 μόνο επεισόδια. Το ίδιο είχε συμβεί και στη Supergirl, το CW, όμως, η μητέρα όλων αυτών των σειρών, την αγόρασε, την έσωσε και την έκανε ακόμα πιο δημοφιλή και ενδιαφέρουσα. Δυστυχώς δε συνέβη το ίδιο και στον Constantine, ο οποίος έκανε μερικά guest στο Arrow μετά την ακύρωσή του, πιθανόν με την ελπίδα της αναβίωσης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι φανς έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να επιστρέψει το αγαπημένο τους καστ στην τηλεόραση και τελικά κατέληξαν σε ένα αποτέλεσμα. Η σειρά θα επιστρέψει σε λίγο καιρό σε μορφή animation, με τους ηθοποιούς που ενσάρκωναν τους ρόλους να κάνουν τώρα τις φωνές τους.

 

10. Terminator: The Sarah Connor Chronicles

Η σειρά διαδραματιζόταν μεταξύ ταινιών Terminator. Η Sarah Connor με τον έφηβο πλέον γιο της, John, προσπαθούν να εμποδίσουν την άνοδο του Skynet, έχοντας μαζί τους ένα ακόμη επαναπρογραμματισμένο ρομπότ από το μέλλον για να τους βοηθάει. Όπως και κάθε άλλη σειρά στη λίστα, έτσι και αυτή μάζεψε γρήγορα ένα φανατισμένο κοινό, που όμως δεν κατάφερε να κρατήσει τη σειρά ζωντανή, εφόσον μάλιστα παιζόταν στην πιο καταραμένη ώρα και μέρα της βδομάδας, εκείνη με τη μικρότερη τηλεθέαση. Ακόμη και το branding του Terminator δεν έφερε αποτελέσματα.

Fun fact: Στο ρόλο της Sarah Connor είδαμε τη Lena Headey, γνωστή σήμερα για το ρόλο της στο Game of Thrones ως Cersei Lannister. Το 2015, η Emilia Clarke, γνωστή επίσης για το ρόλο της στο Game of Thrones ως Daenerys Targaryen, ενσάρκωσε επίσης τον εμβληματικό ρόλο της Sarah, στο απρόσμενο σίκουελ των ταινιών. Καμία από τις δύο περιστάσεις δεν πήρε καλές κριτικές.