Sunday, 7 Mar 2021
Advertisement
EvEntS ΣΙΝΕΜΑ

Όλα όσα συνέβησαν στην τελική βραδιά λήξης του Local Short Film Festival

Το πρώτο Local Short Film Festival έφτασε στο τέλος του.

Εχθές λοιπόν, 22/5, φτάσαμε στις 9 παρά στον πολυχώρο WE, όπου και διεξάχθηκαν όλα τα προηγούμενα φεστιβάλ του Local από τον Exostis – Free Press . Μας περίμενε η πολυπόθητη βραδιά λήξης, όπου οι 5 νικητές όλων των προηγούμενων φεστιβάλ θα διαγωνίζονταν με τις ταινίες τους σε έναν τελικό γύρω, για την κατάκτηση του κοινού. Η βραδιά αποδείχθηκε η δικαίωση του αρχικού στόχου του ίδιου του Φεστιβάλ, να αναδείξει δηλαδή, με τον καλύτερο τρόπο, τους νέους τοπικούς μας κινηματογραφιστές.

Το χθεσινό στήσιμο του χώρου ήταν αρκετά διαφορετικό από τις προηγούμενες φορές, καθώς με ένα έντονο μπλε φως και μικρές λεπτομέρειές, δόθηκε μία πιο ιδιαίτερη καλλιτεχνική διακόσμηση. Φυσικά αυτό τόνιζε την βαρυσήμαντη βραδιά που θα ακολουθούσε, καθώς θα ανακοινωνόταν ο  πρώτος μεγάλος νικητής του Local, o οποίος και θα κέρδιζε το μεγάλο βραβείο.

 

Η προσέλευση των θεατών άρχισε να πραγματοποιείται γύρω στις 9:00, οι οποίοι και πλήρωναν το καθιερωμένο ποσό των 2 ευρώ, όπως και τις προηγούμενες φορές. Με τη διαφορά πως σε αυτήν την τελευταία βραδιά, θα ακολουθούσε ένα Party λήξης, στην αυλή του WE.

 

Χορηγός από την αρχή μέχρι το τέλος αυτού του ταξιδιού, ήταν η μπύρα Fisher. Και με την υποστήριξη του Amagi & Beater.gr

Η βραδιά άρχισε, τα φώτα έκλεισαν και η προβολή ξεκίνησε. Πραγματοποιήθηκε συνεχόμενη προβολή και των 5 διαγωνιζόμενων ταινιών, η μία μετά την άλλη. Οι ταινίες:

Οι Ακτιβιστές του Κώστα Καρύδα
Γυμνά Σώματα του Γιώργου Λινάρδου
Το Ταξί του Συνοδινού Μοσχίδη
Η Αίτηση της Χριστίνας Διαμαντάρα
Each Other της Αλεξάνδρας Μιχαηλίδου – Τζαρίδου

Στη συνέχεια όπως κάθε άλλη φορά, η παρουσιάστρια υποδέχτηκε στη σκηνή τους 5 δημιουργούς για συζήτηση και ερωτήσεις με το κοινό. Δείχνοντας πολύ ενθουσιασμένοι οι 5 σκηνοθέτες μας, τα είπαν όλα με το πλατύ χαμόγελό τους!

Το κοινό αγάπησε πολύ και τις 5 τελικές ταινίες, οι οποίες ήταν μία και μία. Αξιέπαινη προσπάθεια όλων, καθώς οι ταινίες ήταν 5 ολοκληρωμένες αριστουργηματικές δουλειές παιδιών, που όπως φάνηκε, είχαν μεγάλη αγάπη για το σινεμά.

Ακολούθησε η ψηφοφορία του κοινού με τη ρίψη των ψήφων στο γνωστό «μαγικό τσίγκινο κουτάκι». Ο κόσμος εμφανώς μπερδεμένος, δυσκολευόταν να αποφασίσει για το τι έπρεπε να επιλέξει. Ήταν όντως μία άβολη επιλογή διότι  δεν ήθελες να αδικήσεις καμία από τις 5. Ένας κύριος ζήτησε μάλιστα την άδεια να ψηφίσει 2 ταινίες αντί για μία. Δυστυχώς, δεν του επιτράπηκε.

 Στην τρίτη θέση βρέθηκε η ταινία Η Αίτηση, ενώ την δεύτερη θέση κατέκτησε η ταινία Each Other. Τελικά νικητήρια ταινία της βραδιάς αλλά και του πρώτου Local Short Film Festival, αναδείχτηκε η ταινία μικρού μήκους με τίτλο Το Ταξί του Συνοδινού Μοσχίδη.

Ο νεαρός σκηνοθέτης φανερά συγκινημένος ανέβηκε στη σκηνή για τις ευχαριστίες αλλά και για να παραλάβει το έπαθλο που είχε κερδίσει από την ψήφο του κοινού. Η οποία, όπως είπε και ο ίδιος, είναι η πιο σημαντική. Δέχτηκε συγχαρητήρια, μας ευχαρίστησε για ακόμα μία φορά θερμά ενώ υποστήριξε πολύ με τα λόγια του τον ίδιο τον θεσμό του φεστιβάλ και την ευκαιρία που πήρε ο ίδιος αλλά και πολλοί ακόμη συνάδελφοί του, να αναδείξουν τη δουλειά τους.

Το βραβείο ήταν μία προσφορά της Artcut-Moving-Image-Productions. Ο τελικός νικητής θα έχει την ευκαιρία να κάνει χρήση τις επαγγελματικές υπηρεσίες post production και συγκεκριμένα color grading και dcp στην επόμενη του ταινία, αξίας 1.000 ευρώ, στο εργαστήριο επεξεργασίας εικόνας της artcut.

Μόλις κατέβηκε από την σκηνή, ο Συνοδινός δέχτηκε κατευθείαν τα συγχαρητήρια του Γιώργου Λινάρδου-δημιουργό της ταινίας Γυμνά Σώματα.

Στη συνεχεία, οι θεατές πλησίασαν τον νικητή για τους περαιτέρω επαίνους και ό,τι άλλο.

Η βραδιά έληξε με ένα Coctail Party υπό τις μουσικές του Anatoli Shimone, στην εξωτερική αυλή του χώρου.

Τελικά, πέρα από τον Συνοδινό, νικητές του φετινού Local Short Film Festival βγήκαμε όλοι. Συντελεστές-διαγωνιζόμενοι-θεατές γίναμε μία γροθιά και μοιραστήκαμε υπέροχες νύχτες με πολύ διασκέδαση, χαμόγελα, συγκινήσεις, σκέψεις, προβληματισμούς, συζητήσεις, γνωριμίες αλλά και αναζητήσεις. Ο θεσμός του LSFF ευτυχώς για όλους θα πραγματοποιηθεί και του χρόνου από τον Εξώστη, όπως μας ανακοινώθηκε εχθές. Το αναμένουμε λοιπόν με ακόμη περισσότερη αγάπη.

Οι δηλώσεις των δημιουργών και του τελικού νικητή στο ThessTheater!


«Νιώθω πολύ ωραία που έχω φτάσει μέχρι εδώ. Νιώθω λίγο αγχωμένος μπορώ να πω (γέλια). Θα περάσουμε όμως ωραία όλοι μαζί. Μου άρεσε πάρα πολύ αυτός ο θεσμός του φεστιβάλ, ο οποίος και από ότι έμαθα θα συνεχιστεί και του χρόνου. Ελπίζω να συνεχίσει λοιπόν με όλο και περισσότερο κόσμο και καλές ταινίες, και μάλιστα όλο και καλύτερες! Εύχομαι όλα να πάνε καλά, αν και θα πάνε.»

― Γιώργος Λινάρδος, Γυμνά Σώματα

«Το Local Short Film Festival έχει γενικά πολύ παρεΐστικο και φιλικό περιβάλλον και μου αρέσει πάρα πολύ το όλο κλίμα γιατί είναι όλοι στην ηλικίας μας, και στην πόλη μας και ίσως άτομα του χώρου. Γνωριζόμαστε αρκετοί μεταξύ μας αυτό μας κάνει να νιώθουμε άνετα. Είναι σημαντικό που έχω φτάσει μέχρι εδώ και είμαι περήφανη, γιατί το κοινό ψήφισε για το αποτέλεσμα. Δεν το περίμενα να νικήσω στην πρώτη φάση και είχα νιώσει πολύ ωραία. Θα ήθελα να στείλω ταινία και του χρόνου, εννοείται. Κάτι καινούργιο που θα κάνω τώρα. Το όλο σημαντικό με το φεστιβάλ είναι πως βρίσκεται στην πόλη μας, γιατί συνήθως τέτοιες ευκαιρίες για μικρού μήκους δίνονται σε εκδηλώσεις στην Αθήνα. Σε αυτή την πιο μικρή πόλη, σε γνωρίζει μέσα από αυτό αρκετός κόσμος του κύκλου.»

―Αλεξάνδρα Μιχαηλίδου – Τζαρίδου, Each Other 

“Εγώ θέλω να πω πως ψήφισα την ταινία του Γιώργου Λινάρδου, τα Γυμνά Σώματα (γέλια). Λοιπόν, σας ευχαριστώ πολύ! Πολύ καλή εμπειρία! Είναι το καλύτερο βραβείο, το βραβείο κοινού.. γιατί είναι ο ίδιος ο κόσμος που επέλεξε εμάς. Ευχαριστούμε όσους ήρθαν και συμμετείχαν σε όλο αυτό και μας ψήφισαν κιόλας, γιατί φυσικά δεν την έχω κάνει μόνος μου την ταινία. Και πάλι σας ευχαριστώ»

ο μεγάλος νικητής

―Συνοδινός Μοσχίδης, Το Ταξί