Tuesday, 9 Mar 2021
Advertisement
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΙΝΕΜΑ

2 ταινίες για σήμερα Τετάρτη

Για σήμερα το βράδυ σας έχω άλλες δύο αγαπημένες ταινίες! Όσοι αποφασίσετε να μείνετε σπίτι, δε θα χάσετε, πιστέψτε με. Κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο και πάμε πίσω στα 70s και στα 80s με δύο φοβερές ταινίες!

The Towering Inferno – Ο πύργος της κολάσεως (1974)

http://https://www.youtube.com/watch?v=Kr6l87i9oAI

Info  Σκηνοθεσία:  John Guillermin
          Παίζουν:  Paull Newman, Steve McQueen, William Holden, Faye Dunaway, Fred Astaire, Susan Blakely, Richard Chamberlain, O. J. Simpson, Robert Vaughn, Robert Wagner, Susan Flannery, Gregory Sierra, Dabney Coleman, Jennifer Jones
          Είδος: Δράσης

Περίληψη  Τη βραδιά των εγκαινίων το υψηλότερο κτίριο του κόσμου πιάνει φωτιά. Τριακόσια άτομα, ανάμεσά τους η αφρόκρεμα της πόλης, παγιδεύονται στον 138ο όροφο. Η πυροσβεστική και ο στρατός κινητοποιούνται για τη σωτηρία τους. Ο αρχιτέκτονας (Paul Newman) του κτιρίου και ένας πυροσβέστης (Steve McQueen), ρίχνονται στη φωτιά με θάρρος και αυτοθυσία και κάνουν τα πάντα για να σώσουν τον κόσμο από την καταστροφική φωτιά.

Trivia  Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων σε ένα από τα πλατό ξέσπασε όντως φωτιά και ο Steve McQueen έπιασε τον εαυτό του να προσπαθεί να τη σβήσει μαζί με έναν πραγματικό πυροσβέστη. Ένας από τους πυροσβέστες χωρίς να έχει αναγνωρίσει τον McQueen του λέει “Η γυναίκα μου δε θα το πιστέψει αυτό” με τον McQueen να απαντά, “Ούτε η δική μου”. Εκείνη την περίοδο ήταν παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Ali MacGraw.

1.000 πραγματικοί πυροσβέστες προσλήφθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων από την παραγωγή.

Ήταν η πρώτη φορά που δύο μεγάλες εταιρείες παραγωγής, όπως η Warner Bros. και η 20th Century-Fox ένωσαν τις δυνάμεις τους.

O Paul Newman έκανε τις περισσότερες επικίνδυνες σκηνές μόνος του, συμπεριλαμβανομένου και εκείνης που σκαρφαλώνει σε εκείνη τη λυγισμένη κουπαστή.

Στο αρχικό σενάριο ο ρόλος του αρχηγού της Πυροσβεστικής ήταν μικρότερος και ο σκηνοθέτης John Guillermin προσέφερε το ρόλο στον Ernest Borgnine με τον McQueen να παίζει τον αρχιτέκτονα. Ο McQueen αργότερα του είπε, “Εάν κάποιος του δικού μου επιπέδου μπορεί να παίξει τον αρχιτέκτονα, εγώ θα παίξω τον αρχηγό της Πυροσβεστικής” και τότε έφεραν τον Paul Newman. Ο McQueen απαίτησε να έχουν ακριβώς τον ίδιο αριθμό γραμμών.

Ο παραγωγός της ταινίας, Irwin Allen σκηνοθέτησε όλες τις σκηνές δράσης και για τις υπόλοιπες σκηνές προσέλαβαν τον John Guillermin.

To κτίριο που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία ήταν μια σειρά από μινιατούρες και ζωγραφισμένες αναπαραστάσεις. Μόνο συγκεκριμένοι χώροι κατασκευάστηκαν για τους ηθοποιούς και τους κασκαντέρ, για να φέρουν σε πέρας τις σκηνές τους. Χρησιμοποιήθηκαν 60 κασκαντέρ για περίπου 200 επικίνδυνες σκηνές.

Απελπισμένος να έχει μια πραγματική αντίδραση έκπληξης από το καστ ο Irwin Allen, πυροβόλησε στο ταβάνι με ένα περίστροφο χωρίς να να προειδοποιήσει τους ηθοποιούς και κατάφερε να πάρει το πλάνο που ήθελε.

Η ταινία αποτέλεσε τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 1974, ενώ προτάθηκε για 8 Όσκαρ συμπεριλαμβανομένου Καλύτερης Ταινίας και κέρδισε τα 3.


The Untouchables – Οι Αδιάφθοροι
(1987)

http://https://www.youtube.com/watch?v=YbzkK06MJjE

Info  Σκηνοθεσία:  Brian De Palma
Παίζουν:
Kevin Costner, Sean Connery, Robert De Niro, Andy Garcia, Charles Martin Smith
Είδος: 
Αστυνομική, Δράμα

Περίληψη  Ο νέος κυβερνητικός πράκτορας Eliot Ness φτάνει στο Σικάγο και είναι αποφασισμένος να συλλάβει τον Al Cappone, αλλά μαθαίνει, ότι δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση, καθώς ο Capone έχει διαφθείρει σχεδόν όλη την αστυνομία. Ο Ness θα γνωρίσει τον Jimmy Malone, έναν βετεράνο αστυνομικό και πιθανόν ο πιο αξιότιμος στο σώμα. Ο Ness θα ζητήσει από τον Malone να τον βοηθήσει να συλλάβουν τον Capone αλλά ο Malone τον προειδοποιεί ότι εάν κυνηγήσει τον Capone, αρχίζει πόλεμο. Στρατολογούν το μαθητή στρατιωτικής σχολής George Stone και τον πράκτορα Oscar Wallace, ο οποίος είναι επίσης λογιστής και θέλει να διώξει ποινικώς τον Capone για φοροδιαφυγή.

Trivia   Το σενάριο υπογράφει ο David Mamet και είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο The Untouchables (1957).

Σε μια σκηνή στην ταινία ένας φάκελος φτάνει στο γραφείο του Eliot Ness. Υποτίθεται πως είναι δωροδοκία αλλά το ποσό δεν αποκαλύπτεται. Στην πραγματικότητα ο Capone υποσχέθηκε στον Ness, ότι 2 χαρτονομίσματα των 1.000 δολαρίων (τεράστιο ποσό για την εποχή) θα είναι στο γραφείο του κάθε Δευτέρα πρωί, εάν έκανε τα στραβά μάτια στις παρανομίες του. Ο Ness αρνήθηκε τη δωροδοκία και τα μετέπειτα χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Πέθανε μάλιστα σε ηλικία 54 ετών σχεδόν απένταρος.

Εκτός από τη σκηνή του δικαστηρίου στην ταινία, οι πραγματικοί Capone και Ness δε συναντήθηκαν ποτέ κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τους.

Η σκηνή, όπου ο Ness και ο Malone δεσμεύονται να κυνηγήσουν τον Capone, ήταν ιδέα του Sean Connery να γυριστεί σε εκκλησία, ενώ ήταν σχεδιασμένο να γίνει στο δρόμο. Ο Connery σκέφτηκε πως η εκκλησία θα ήταν το πιο “ασφαλές” μέρος στο Σικάγο εκείνη την εποχή για μια τέτοια δέσμευση.

O Robert De Niro δεν είχε αρκετό χρόνο για να παχύνει για τις ανάγκες του ρόλου και γι΄αυτό φορούσε μαξιλάρια, προκειμένου να μοιάζει στον Capone.

Ο Brian De Palma εμπνεύστηκε τη σκηνή στο σταθμό του τρένου από τη Ρωσική ταινία Θωρηκτόν Ποτέμκιν (1925).

Η ταινία προτάθηκε για 4 Όσκαρ, κερδίζοντας το ένα, αυτό του Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Sean Connery.

 

Καλές προβολές!

Νόνα Σάνιου