Monday, 1 Mar 2021
Advertisement
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΙΝΕΜΑ

ΦΚΘ 2017: Προτάσεις ταινιών Τετάρτης-Πέμπτης

Η ομάδα του ThessTheater είδε τις ταινίες πριν παιχτούν στους κινηματογράφους του φεστιβάλ και σας προτείνει:

 

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου

 

Kepler (2014) – Ελλάδα – 14′

ΑΙΘ. ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ (ΑΠΟΘΗΚΗ 1, ΛΙΜΑΝΙ) 17:00

“Η ταινία Kepler γυρίστηκε στην Τιφλίδα της Γεωργίας από τον video artist και κινηματογραφιστή Γιώργο Δρίβα. Ο KEPLER 186f είναι ένας νεοανακαλυφθείς μακρινός πλανήτης που γεννά προσδοκίες για ένα εντελώς διαφορετικό μέλλον, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει μέγεθος, ατμόσφαιρα και έδαφος αντίστοιχο με της Γης και δυνητικά θα μπορούσε να φιλοξενήσει ζωή. Με τα μάτια του καλλιτέχνη είναι ένας πλανήτης στον οποίο οι άνθρωποι θα μπορούσαν να μετοικήσουν όταν πλέον οι συνθήκες στη Γη θα ήταν αβίωτες. Το Kepler είναι ένα πολιτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας. Μπορεί να διαδραματίζεται στο εδώ και τώρα ή στο αύριο σε κάποιο άλλο σημείο του πλανήτη.”

Και καλή σας μέρα/Hao ji le (2017) – Κίνα – 77′

ΑΙΘ. ΦΡΙΝΤΑ ΛΙΑΠΠΑ (ΑΠΟΘΗΚΗ Δ, ΛΙΜΑΝΙ) 21:00

“Μια καταιγίδα πρόκειται να πέσει σε μια μικρή πόλη της νότιας Κίνας. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρει χρήματα για να επιδιορθωθεί η αποτυχημένη πλαστική εγχείρηση της αρραβωνιαστικιάς του, ένας οδηγός κλέβει από το αφεντικό του μια τσάντα που περιέχει ένα εκατομμύριο. Τα νέα σχετικά με τη ληστεία διαδίδονται γρήγορα στην πόλη και, μέσα σε μια νύχτα, στήνεται ένα άγιο κυνηγητό… Ένα σαρωτικό νεο-νουάρ γεμάτο μαγικό ρεαλισμό, από έναν πρωτοπόρο του ανεξάρτητου κινεζικού ανιμέισον.”

 

Η επιφάνεια των πραγμάτων (2017) – Ελλάδα – 85′

ΑΙΘ. ΤΩΝΙΑ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ (ΑΠΟΘΗΚΗ Δ’, ΛΙΜΑΝΙ) 22:15

“Υπάρχει ένας αστικός μύθος στην Αθήνα για τον Ερρινυό, το αρχαίο υπόγειο ποτάμι, που κανείς ποτέ δεν έχει δει, αλλά κάποτε μέσα στη δεκαετία του ΄80, εμφανίστηκε και παρέσυρε μαζί του ένα κορίτσι. Σήμερα μια νεαρή ανθρωπολόγος ερευνά τον μύθο και εντοπίζει τους ανθρώπους που γνώριζαν το κορίτσι. Είναι οι τρεις καλύτερές της φίλες και μια καθηγήτριά τους ιστορικός. Μέσα από αποσπάσματα επιστολών, ηχογραφήσεων και συνεντεύξεων, αυτές οι γυναίκες αφηγούνται την τραγική ιστορία που συνέβη πριν από 30 χρόνια και σημάδεψε τις ζωές τους καθώς και τη συλλογική μνήμη της πόλης.”

 

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

Τα άγρια αγόρια/Les Garçons sauvages (2017) – Γαλλία – 100′

ΟΛΥΜΠΙΟΝ 23:15 ΚΑΙ

10/11 ΑΙΘ. ΦΡΙΝΤΑ ΛΙΑΠΠΑ (ΑΠΟΘΗΚΗ Δ’, ΛΙΜΑΝΙ) 23:30

“Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία ενός ορκισμένου εραστή του φιλμ και τολμηρού εικονοκλάστη που παντρεύει το μακάβριο με το μπουρλέσκ, έχει για ήρωες μια ομάδα αγοριών που διαπράττουν ένα έγκλημα στη Ρουνιόν των αρχών του 20ού αιώνα. Για να τους τιμωρήσει, ένας Ολλανδός καπετάνιος τούς παίρνει στο στοιχειωμένο καράβι του και, βάζοντας πλώρη για ένα μαγικό νησί, γίνεται τύραννος κι αφέντης. Ο Άρχοντας των μυγών συναντά την αισθητική παρακαταθήκη του Βαλέριαν Μπορόβτσικ σ’ ένα σύμπαν γεμάτο λογοτεχνικές και κινηματογραφικές αναφορές, κι όμως ολότελα προσωπικό.”

 

Το εργοστάσιο του τίποτα/A Fábrica de Nada (2017) – Πορτογαλία – 176′

ΑΙΘ. ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ (ΑΠΟΘΗΚΗ Δ, ΛΙΜΑΝΙ) 13:00

“Ένα βράδυ, μια ομάδα εργατών συνειδητοποιεί πως η διοίκηση του εργοστασίου όπου δουλεύουν σκοπεύει να υπεξαιρέσει τα μηχανήματα. Οι περισσότεροι αρνούνται να συμμετάσχουν στο εγχείρημα και ξεκινούν την κατάληψη του χώρου εργασίας τους. Όταν η διοίκηση εξαφανίζεται, μένουν μόνοι σ’ ένα άδειο εργοστάσιο… Καθώς ο κόσμος γύρω τους καταρρέει, νέες επιθυμίες έρχονται στην επιφάνεια σε μια συλλογική περιπέτεια που ακροβατεί ανάμεσα στη σκληρότητα του σοσιαλιστικού ρεαλισμού και την τρέλα ενός ονειρικού μιούζικαλ.”

 

The Ox (2017) – Ελλάδα (Animation) – 67′

ΟΛΥΜΠΙΟΝ 18:00 ΚΑΙ

11/11 ΑΙΘ. ΤΩΝΙΑ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ 17:30

“Οι ηλικιωμένοι κάτοικοι ενός φανταστικού τόπου περνάνε μια σκληρή δοκιμασία: Καλούνται να μετατρέψουν τη γη τους σε «χρυσό βασίλειο» ρίχνοντας ένα μαγικό λίπασμα στα σπαρτά τους. Όντας υποδουλωμένοι, δεν μπορούν παρά να υποταχθούν στις εντολές της εξουσίας. Ένα άφοβο κορίτσι όμως δείχνει πως η ανατροπή είναι κοντά…”