Sunday, 9 May 2021
Advertisement
ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αγγελική Λάμπρη: “Το φοβερό είναι ότι μου λένε για το “Παρά 5″ παιδιά, τα οποία ήταν αγέννητα όταν παιζόταν η σειρά”

Μια ηθοποιός με πηγαίο ταλέντο και αυθεντικό χαρακτήρα, η Αγγελική Λάμπρη πρωταγωνιστεί στην ξεκαρδιστική κωμωδία των Γιώργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου “Σ’αγαπάω αλλά…” που επανέρχεται με σκοπό να κερδίσει τα βλέμματα όλων των θεατρόφιλων στην Θεσσαλονίκη. Η πολυαγαπημένη ηθοποιός, μας παροτρύνει να παρακολουθήσουμε την απολαυστική «ζευγαρο-κωμωδία» που ξεκινάει την πορεία της για λίγες παραστάσεις στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ από τις 25 Ιανουαρίου. Με θέμα τις σύγχρονες σχέσεις των ζευγαριών στην σημερινή πραγματικότητα, με μεγάλη δόση χιούμορ και πολλές ανατροπές, η παράσταση προβλέπεται να συνεχίσει την πετυχημένη πορεία της. Παράλληλα, η τηλεοπτική “Αγγέλα” αναφέρεται στο κλείσιμο του Mega και στην επιρροή που έχει ακόμα και τώρα στην ζωή της το “Παρά 5”.

Συνέντευξη: Κεχαγιά Εβελίνα

Κα. Λάμπρη πρωταγωνιστείτε στην ξεκαρδιστική, διαδραστική ζευγαρο-κωμωδία “Σ’αγαπάω, αλλά…” των Γιώργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου. Θα ήθελα μου μιλήσετε για το ρόλο που υποδύεστε και να μοιραστείτε τα συναισθήματα σας για αυτή την παράσταση.

Είναι ένα υπέροχο έργο, διαδραστικό με παρά πολύ γέλιο. Βλέπουμε δύο ζευγάρια τα οποία είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, δύο διαφορετικοί κόσμοι θα έλεγα, με έναν κοινό παρονομαστή, όμως, που τους ενώνει. Το Μενίδι, τη γειτονιά που μεγάλωσαν. Υποδύομαι την Νίνα, μία πετυχημένη δικηγόρο. Όνειρο ζωής για εκείνη ήταν να ξεφύγει από την “βρωμογειτονιά” που μεγάλωσε, όπως την αποκαλεί, και να πετύχει στην ζωή της. Η ηρωίδα μου μπορεί να φαίνεται σκληρή  και απόμακρη στην αρχή, αλλά στην πορεία βλέπουμε ότι εξακολουθεί να είναι ευαίσθητη.

Η συγκεκριμένη κωμωδία έχει αποσπάσει πολλή αγάπη από το κοινό όπου και αν παίχτηκε. Που εναποθέτετε την τόσο μεγάλη επιτυχία της παράστασης;

Νομίζω ότι η επιτυχία του «Σ´αγαπάω αλλά» έχει αυτή την ανταπόκριση στο κοινό γιατί αναγνωρίζει κανείς σε αυτό ή τον ίδιο του τον εαυτό ή κάποιο πολύ οικείο του πρόσωπο αντιμετωπίζοντας με πολύ χιούμορ τις ζωές των ζευγαριών. Είναι άλλωστε τόσο αληθινοί και υπαρκτοί οι χαρακτήρες που υποδυόμαστε!

Την περασμένη χρονιά, είχατε συνεργαστεί πάλι με τον Γιώργο Βάλαρη στην εξίσου πετυχημένη παράσταση “Γοργόνες και Μάγκες”. Θα ήθελα να μου μιλήσετε για αυτή την μακροχρόνια πλέον συνεργασία και να μου πείτε τι είναι αυτό που ξεχωρίζετε σε εκείνον είτε ως ηθοποιό είτε ως σκηνοθέτη.

Ναι, είχα την τύχη να είμαι μέρος αυτής της πετυχημένης παράστασης κι ευχαριστώ πολύ τον Γιώργο Βάλαρη για αυτό! Ζήσαμε πολύ ωραίες στιγμές. Δεν υπάρχει πιο ωραία συνθήκη για έναν ηθοποιό από το να παίζει σε ένα κατάμεστο θέατρο και όλο αυτό σε ένα υπέροχο κλίμα… Νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα πολλά προτερήματα του Βάλαρη, δηλαδή η επιλογή των σωστών ηθοποιών στους σωστούς ρόλους λαμβάνοντας υπόψη, φυσικά, και άλλες παραμέτρους. Είναι πολύ οργανωτικός και ήρεμος και αυτό το θεωρώ μεγάλο προσόν στο θέατρο.

Είστε μία ηθοποιός που έκανε και αρκετές τηλεοπτικές επιτυχίες. Η πιο χαρακτηριστική ήταν ο ρόλος σας ως “Αγγέλα” στην αγαπημένη σειρά “Παρά 5”, ενώ έχετε δηλώσει στο παρελθόν πως αυτή η δουλειά σας καθιέρωσε. Πιστεύατε ότι μετά από το “Παρά 5” θα είχατε τόσες προτάσεις για τηλεοπτικά σίριαλ ή φοβόσασταν αυτόν τον ρόλο;

Τι να πω για το “Παρά 5″… Λοιπόν, είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και επαγγελματικά, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, που άλλαξε την ζωή μου. Την Αγγέλα την αγαπώ πολύ και  θα έχει πάντα ένα σημαντικό κομμάτι στην καρδιά μου.
Σκέφτομαι πολλές φορές ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια και ακόμη είμαι η Αγγέλα του “Παρά 5”. Μεγάλη δύναμη αυτή η σειρά και το φοβερό είναι ότι μου λένε για το “Παρά 5” παιδιά, τα οποία ήταν αγέννητα όταν παιζόταν η σειρά…

“Παρά 5”, “Οικογένεια Βλάπτει”, “Γοργόνες”. Μερικά μόνο από τα σίριαλ του Mega στα οποία είχατε πρωταγωνιστικό ρόλο και σας πρόσφεραν μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Θα ήθελα να κάνετε ένα σχόλιο σχετικά με το κλείσιμο αυτού του καναλιού που σας χάρισε κορυφαίες τηλεοπτικές στιγμές.

Όσον αφορά το Mega θεωρώ ότι λείπει πολύ από την τηλεόραση. ‘Άλλωστε, είχε θέσει ψηλά τον πήχη κάνοντας υπέροχες δουλειές, που δυστυχώς δεν γίνονται πια. Έκλεισε ένας κύκλος και εύχομαι να ανοίξει ένας καινούργιος. Θέλω να σκέφτομαι θετικά!

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο σας όπλο ως ηθοποιός;

Δεν μου είναι εύκολο να μιλήσω για τον εαυτό μου ως ηθοποιός, αλλά θα σου πω ότι αυτό που μου αρέσει πολύ είναι η οικειότητα του κόσμου απέναντί μου. Πολλές φορές, με έχουν σταματήσει στον δρόμο για να με αγκαλιάσουν και να μου πουν «μα είμαστε σαν οικογένεια, έχουμε περάσει μαζί πολλά!” Θυμάμαι μια άλλη φορά στο super market που ένας νεαρός με ευχαρίστησε πολύ γιατί κάποια πολύ δύσκολη περίοδο στην ζωή του κατάφερα να τον κάνω να γελάει, ήταν πολύ συγκινητικό.

Πέρα από την ενασχόληση με το θεατρικό σανίδι, τι άλλο να περιμένουμε από εσάς μέσα στο 2019;

Το 2018 ήταν μία χρονιά που τα είχε όλα. Σε επαγγελματικό επίπεδο σκέφτομαι και συζητάω ήδη για το επόμενο θεατρικό μου βήμα, ενώ σε προσωπικό βαθμό, θα ήθελα να κάνω μια νέα αρχή κλείνοντας όλες τις εκκρεμότητες του 2018 και βλέποντας μόνο μπροστά με χαρά και αισιοδοξία. Καλή χρονιά!