Thursday, 23 Sep 2021
Advertisement
ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αναστασία Τζελέπη: “ Όταν συνδιαλέγεσαι με κάτι διαφορετικό, μπορείς να ανακαλύψεις πτυχές του εαυτού σου που μέχρι πριν αγνοούσες.”

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΖΕΛΕΠΗ

Συνέντευξη: Ολυμπία Σαλαγιάννη

Μέριλιν Μονρόε, Μαρία Κάλλας…
Δύο γυναίκες σύμβολα που απασχόλησαν σε μεγάλο βαθμό τον καλλιτεχνικό και όχι μόνο γαλαξία. Η μία έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά της, η άλλη για την φωνή της. Οι δύο αυτές γυναίκες θρύλοι συναντιούνται για δεύτερη φορά σε ένα μπαρ. Μια συνάντηση που όφειλε, αν θέλετε, η μία στην άλλη και δεν πρέπει να χάσει κανείς. Μια συνάντηση δύο εκ διαμέτρου αντίθετων χαρακτήρων. Ελάτε να παρακολουθήσετε και εσείς αυτό το αναπάντεχο αντάμωμα στην σκηνή του Θεάτρου Αυλαία στις 6 και 7 Ιανουαρίου, η οποία μετατρέπεται στο μπαρ που λαμβάνει χώρα η κωμικοτραγική αυτή συνάντηση, γεμάτη μαρτίνι και αναμνήσεις.

Η εξοπλισμένη με χαρά και ζωντάνια ηθοποιός Αναστασία Τζελέπη, ή αλλιώς Μέριλιν Μονρόε, μας μιλά λίγο πριν μπει στα παπούτσια του ρόλου τόσο για το ρόλο της στο εν λόγω θεατρικό έργο όσο και για την ίδια.

Δώστε μας μερικά στοιχεία για τον ρόλο που ενσαρκώνετε στο θεατρικό έργο “ΟΤΑΝ Η ΚΑΛΛΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΜΟΝΡΟΕ”.

Στο έργο ” Όταν η Κάλλας συνάντησε την Μονρόε” ενσαρκώνω το ρόλο της Μέριλιν Μονρόε. Μία επιτυχημένη σταρ του Χόλιγουντ, σύμβολο του σεξ, εκπρόσωπος της ποπ κουλτούρας. Δυναμική, έξυπνη, ξεκίνησε από το να διπλώνει αλεξίπτωτα και κατέληξε στο είδωλο που όλοι γνωρίζουμε. Πρότυπο όχι μόνο ομορφιάς αλλά και πυγμής. Βαθιά μοναχική, ανάμεσα σε ένα ατελείωτο πλήθος θαυμαστών.

Βλέπουμε να ενυπάρχει στο θεατρικό έργο μια αντίθεση ανάμεσα στους δύο γυναικείους ρόλους. Από τη μια πλευρά, υπάρχει ψυχρότητα και συντηρητισμός, αν θέλετε, ενσαρκωμένα από την Μαρία Κάλλας και, από την άλλη, ερωτισμός και αυθορμητισμός, μέσα από τον χαρακτήρα της Μέριλιν Μονρόε. Πιστεύετε ότι οι αντιθέσεις μπορούν να ενώσουν τους ανθρώπους;
Όλοι είμαστε διαφορετικοί και μοναδικοί. Η αντίθεση ενέχει το στοιχείο της έκπληξης, είτε θετικής είτε αρνητικής. Όταν συνδιαλέγεσαι με κάτι διαφορετικό, μπορείς να ανακαλύψεις πτυχές του εαυτού σου που μέχρι πριν αγνοούσες. Η Κάλλας και η Μονρόε, φαινομενικά δύο εκ διαμέτρου αντίθετες προσωπικότητες καταλήγουν στον αμοιβαίο θαυμασμό και εκτίμηση. Φυσικά, οι αντιθέσεις μπορούν να ενώσουν τους ανθρώπους, αρκεί να υπάρχει σεβασμός των ορίων του καθενός.

Τι είναι αυτό που θαυμάζετε στην Μέριλιν Μονρόε;
Εκτός από τη λάμψη που εξέπεμπε, το δυναμισμό, το ταλέντο και το ”αντράκι” που έκρυβε μέσα της, υπάρχει κάτι ακόμα που ανακάλυψα στην έρευνα για εκείνη. Η ίδια είχε δηλώσει ότι η “Μονρόε” ήταν ένας ρόλος για εκείνη. Όποτε ήθελε ήταν ένα είδωλο και όποτε επιθυμούσε να διώξει τα φώτα από πάνω της, ήταν ένα απλό κορίτσι σε ένα πάρκο.

Μιλήστε μας για το πότε και το πως αρχίσατε την επαφή σας με την ηθοποιία.
Με το θέατρο ασχολούμαι από το δημοτικό μέχρι το λύκειο, όπου συμμετείχα σε ενδοσχολικά και εξωσχολικά θεατρικά εργαστήρια και ομίλους. Στα δεκαοχτώ μου, ταυτόχρονα με τις σπουδές στο πανεπιστήμιο, άρχισα να φοιτώ στη δραματική σχολή. Δεδομένης της μικρής ηλικίας κατά την οποία ξεκίνησα, δεν μπορώ να πω ότι είναι τόσο θέμα απόφασης, όσο φυσικής εξέλιξης της ροής των πραγμάτων.

Θα σας ενδιέφερε η τηλεόραση στο μέλλον ή θα προτιμούσατε να συνεχίσετε την καλλιτεχνική σας πορεία επάνω στο θεατρικό σανίδι;
Η εμπειρία μου μέχρι στιγμής είναι από το θέατρο, ωστόσο, θα ήθελα να δοκιμαστώ κάποια στιγμή και στο κομμάτι της τηλεόρασης και γιατί όχι να τα κάνω και τα δύο.

Ποια είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σας βήματα μέσα στο 2020;
Θέλουμε με τη Δανάη (Κάλλας) να ολοκληρώσουμε το πρώτο μας έργο ”Πενθέα Κάθαρσις” μέσα στο 2020. Υπάρχουν και κάποια άλλα συγγραφικά πλάνα στα σκαριά αλλά και δημιουργικά σχέδια για το δεύτερο μισό της σεζόν.