Sunday, 28 Feb 2021
Advertisement
CINENEWS ΣΙΝΕΜΑ

Οι στιγμές των Όσκαρ που ήταν στραμμένες προς τα Πολιτικά και Κοινωνικά γεγονότα της Επικαιρότητας

Όπως ήταν αναμενώμενο, τα χτεσινά βραβεία Όσκαρ αποτέλεσαν ένα πρόσφορο έδαφος για να εκφράσουν και να μοιράστουν με τον κόσμο οι καλλιτέχνες τα πολιτικά τους πιστεύω. Αυτές είναι οι 8 πιο έντονες δηλώσεις τις βραδιάς:

 

Οι Μπλε Κορδέλες.

Ένας πολύ μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών έκαναν την πολιτική τους στάση φανερή πριν ακόμα ξεκινήσουν τα βραβεία. Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μουσικοί και πολλοί άλλοι άρχισαν να καταφτάνουν στο κόκκινο χαλί φορώντας την γαλάζια κορδέλα με σκοπό να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον οργανισμό  ACLU  που πάει κόντρα στις αποφάσεις του προέδρου Τραμπ και υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μεταναστών. Ένα ακόμα αξεσουάρ που αποτελεί κατά κάποιο τρόπο πολιτική έκφραση είναι οι καρφίτσες που φορούσαν οι Έμμα Στόουν και η Ντακότα Τζόνσον σχετικά με την προγραμματισμένη εγκυμοσύνη.

Τα αστειά του Κίμμελ σχετικά με τον Τραμπ

Σε αυτό το σημείο θα ήταν εύλογο να πούμε ότι ο Κίμμελ καθ’ ΌΛΗ την διάρκεια των βραβείων έκανε τα πιο έξυπνα και αστεία σχόλια σχετικά με τον πρόεδρο της Αμερικής. Ξεκίνησε με την είσοδο του συνέχισε όλη την βραδιά. Πέρα από την σοβαρή εισαγωγή του σχετικά με το ότι όλοι θα πρέπει να κάνουμε την αρχή για να υπάρξει αρμονία στις ανθρώπινες σχέσεις, η συνέχεια ήταν σχόλια όπως «Αγαπάμε το ψεύτικο μαύρισμα, αλλά όχι τα ψεύτικα νέα», και φυσικά τα μηνύματα που έστειλε στον Τραμπ ενώ ήταν στην σκηνή.

Το Βραβείο Μακιγιάζ και Κομμώσεις είναι Αφιερωμένο σε όλους τους Μετανάστες

Ο Αλεσάντρο Μπερτολάτσι, έλαβε το βραβείο του για το Suicide Squad και έκανε την εξής δήλωση: «Είμαι μετανάστεις. Έρχομαι από την Ιταλία και δουλεύω σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι για όλους τους μετανάστες.»

Η Στάση που κράτησε ο Ασγκάρ Φαραντί

Ο ιρακινός σκηνοθέτης είχε ανακοινώσει πως δεν θα παραβρίσκεται στην 89η απονομή των βραβείων ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην απαγόρευση εισόδου των μεταναστών στην Αμερική από τον Τραμπ. Έτσι όταν χτες αναδείχθηκε ο νικητής της κατηγορίας στην οποία ήταν υποψήφιος, την παραλαβή του Όσκαρ έκανε η Ιρανή-Αμερικανίδα μηχανικός και πρώτη γυναίκα-τουρίστρια στο Διάστημα, Ανουσέχ Ανσαρί. Η Ανσαρί εκφώνησε και τον λόγο που ο ίδιος ο Φαραντί είχε ετοιμάσει. Κάποια από τα λόγια του είναι τα εξής: «Η απουσία μου δηλώνει τον σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους της χώρας μου αλλά και των υπόλοιπων έξι έθνη που προσβάλλονται από τον απάνθρωπο νόμο που απαγορεύει την είσοδο των μεταναστευτών στις Η.Π.Α.»

Η δήλωση του Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ

Ανάμεσα στις αποκαλύψεις των νικητών των δύο κατηγοριών που είχε αναλάβει να παρουσιάσει μαζί με την πανέμορφη Χέιλι Στάινφελντ, o Μπερνάλ δήλωσε πως: «Ως Μεξικανός, ως Λατινοαμερικανός, ως επαγγελματικός μετανάστης, ως ΆΝΘΡΩΠΟΣ, είμαι ενάντια σε οποιοδήποτε τείχος θέλει να μας χωρίσει. »

Η Βράβευση του Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους The White Helmets

Ένα ντοκιμαντέρ που στρέφει την προσοχή μας στον πόλεμο της Συρίας και την ομώνυμη ομάδα διάσωσης. Η παραγωγός Γιοχάνα Νατασεγκάρα και ο σκηνοθέτης Ορλάντο φον Άισιντελ αφού ευχαρίστησαν τον κόσμος, μας μετέφερα λίγα λόγια από τον αρχηγό της ομάδας The White Helmets, ο οποίος με απλό τρόπο εξήγησε τι ακριβώς είναι αυτό που κάνουν σε μια εμπόλεμη ζώνη και το πως βοηθούν τους συνανθρώπους τους σε πραγματικά δύσκολες καταστάσεις.

Η Αναφορά στα Δημόσια Σχολεία

Κατά την παραλαβή του βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού , ένας από τους στιχουργούς, ο Τζάστιν Πολ βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί σε ένα φλέγον ζήτημα για την Αμερική, τις μεταρρυθμίσεις που πρόκειται να υποστεί ο θεσμός της δημόσιας παιδείας υπό την κυβέρνηση Τραμπ. « Η εκπαίδευση μου έλαβε μέρος σε ένα δημόσιο σχολείο, όπου η τέχνες και ο πολιτισμός εκτιμούνταν και αναγνωρίζονταν οι αξίες τους.» Και συνέχισε προσθέτοντας « Είμαι ευγνώμων απέναντι στους δασκάλους μου που μας δίδαξαν και μας έδωσαν τόσα πολλά»

Για όσους δεν έχουν Καθρέφτη

Ο Μπάρρυ Τζένκινς και ο Τάρέλ Αλβίν Μίκράνι κέρδισαν το βραβείο Καλύτερου Προσαρμοσμένου Σεναρίου για την ταινία Moonlight, εμάς όμως μας κέρδισαν τα λόγια τους! Συγκεκριμένα τα λόγια του Τζενκινς ήταν τα εξής: « Για όλους τους ανθρώπους εκεί έξω, που νιώθετε και δεν υπάρχει καθρέφτης για σας, πως η ζωή σας δεν έχει αντανάκλαση, η Ακαδημία σας προσέχει, η ACLU σας προσέχει, εμείς σας προσέχουμε και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν θα σας αφήσουμε μόνους σας. Δεν θα σας ξεχάσουμε!». Και ο πιο λακωνικός Μίκράνι με την σειρά του δήλωσε: « Για όλα τα μαύρα και καφέ αγόρια, κορίτσια και άτομα που δεν απαντούν σε κάποιο φύλο,τα οποία δεν αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους. Εμείς προσπαθούμε να σας γνωρίσουμε εμάς αλλά και το ποιοι είστε. Σας ευχαριστούμε και αυτό (το βραβείο) είναι για εσάς.»